ТЕКСТ ДО ПІСНІ
Народила
мене мати під тополею –
І з
тополею тепер ми схожі долями.
Молоді
літа минають золоті,
Та усі
сумні, усі на самоті.
Гриць,
сусід, колись у мене був закоханий,
Та вже
рік, як не підходить наполоханий –
Заронили
йому в серце злу здогадочку
Про мого
ніким не баченого батечка.
ПРИСПІВ:
Я тополя
твоя,
Мене
видно здалля.
Що ж ти
баришся, лицарю мій?
Під
вікном не зітхай,
А зайди
та спитай,
Чсму очі
у мене сумні.
Ой, як
сяду в чистім полі під тополею,
І веду
розмову з нею, наче з долею:
- Ти
скажи, скажи, любенька, де ж мій Гриць,
Чи
й насправді, мов той вітер загубивсь?
Ой,
тополенько, та що за гріх я скоїла,
Що у
щасті мені доленька відмовила?
Ой, cкоріш би вже з’явилась згадочка
Від
мого, хоч будь-якого, а все ж батечка!
ПРИСПІВ:
Раптом
бачу: хтось до мене йде стежиною,
Неквапливою
ходою, та невпиною.
Загадала,
як підійде чоловік,
То і
житиму із ним в любові вік.
Обхопила
стовбур рідної тополеньки
І
випитую у неї, мов у доленьки:
Ти скажи мені, а той, хто йде сюди,
Захистить
мене нарешті від біди?
ПРИСПІВ:
2000
|