(за мотивами "Сміються,
плачуть солов'ї” О. Олеся)
Від серця крига відлягла,
Очистились горбочки,
І де поділась та нудьга,
Як скрізь дзюрачать
струмочи.
Іди, спіши в п'янкий
розмай,
Шукай душі принаду
І пісню-пташку пострічай
Над солов'їним садом.
Враз втратиш з нею спокій
свій
Як бить почне у груди.
"Цілуй її, цілуй її,
Знов молодість не буде.*
Поглянь, як сонечко
згори
Промінчиком всміхнулось
Тріпочуть листям яворИ,
Бо всіх тривог позбулись.
Так і коханнячко моє
У захваті тріпоче,
Тріпоче, не перестає,
Надати вістку хоче.
Хай поміж нами цілий
світ,
Нещирий і жорстокий -
Кохання тихий заповіт
-
З ним я не одинокий.
До грудей пташечку свою
Я притягну, мов пісню,
Вона луною у гаю
Моє серденько стисне.
-Цілуй, її- я чую скрізь
І в травах, і в струмочках,
А в небі бусол-птах завис
Із янголом-синочком.
Він привітати радий
нас,
І я тебе вітаю.
Спіши, спіши! Недовгий
час
Нам разом буть, Наталю.
Водою молодість спаде,
У вікна гляне старість,
Шукати станем, та ніде
Не відшукаєм радість.
Вона порине за моря,
Зануриться у кригу,
Та вірю, що душа моя
Ще діждеться відлигу.
Вона тепло ввіл'Є у кров,
Очистить дум горбочки,
І враз прокинеться любов
І задзюрчать струмочки.
А у садочку солов'ї
Заб'ють піснями в груди...
"Цілуй її, цілуй
її,”
Знов молодість в нас
буде.
О1.2014
* - два рядка із відомої
всім пісні на слова Олеся.
|