З дитинства нас добре привчили: Кожен повинен своє обирати. Один обирає ліжко з ґаздинею, Інший іде в солдати. Я обираю звичайну кицю, Що вдало полює вночі. Людині потрібно так небагато: Кульбаби і паничі. В передвічні дні, в безкінечні дні, В передвічні ночі, безкінечні ночі. Я шанувальник банальних речей. Банальність втішається на глибині: Колись молодою істиною Втопилася у вині. Мені байдужі нові пісні, І не дуже нові – все одно. Я співаю шумерські гімни, Забуті уже давно. В передвічні дні, в безкінечні дні, В передвічні ночі, безкінечні ночі. В передвічні дні, в безкінечні дні, В передвічні ночі, безкінечні ночі. – початок епічної поеми «Гільгамеш і дерево хулуппу».
|