Відрізняється принципово, і, вибачте за пафос, аби створити пісню,
потрібне особливе зусилля душі. Поезія має бути образною, якісною і
водночас особливо повнозвучною, тобто не тільки насиченою голосними і
позбавленою громіздких приголосних, а й прозоро-простою. Скульптор, щоб
зробити вдалу скульптуру, відсікає все зайве. Щоб вийшла гарна пісня,
відкидають навіть більше — всі додаткові смислові нюанси... Пісня має
бути загальнозрозумілою, треба давати верхівочки, інколи пунктири, і
коли текст без музики залишається, то виглядає оманливо простеньким. Як
сільська дівчина в простій сорочці-полотнинці, котра весь тиждень
працює, а коли вдягає сукню-вишиванку, стрічки, віночок, одразу видно
її красу. Тобто справжня пісня розкривається разом із музикою. У
згадуваній «Рідній школі» через усі чотири строфи проходить образ
гнізда з ластів’ятами, і він найкраще сприймається в переливах музики,
тобто пташиний грай виявляється словесно і музично.
Згiдний!!!!гарнo i змiстoвнo пoданo oпис!!!Дoдам лишe,щo дeкoли вiрш-пiсня вiдрiзняється вiд вiрша лiтeратурнoгo тим,щo тe ,щo бракує у пiснi,мoжна рoзсягнути у слoвi...Пoдати слoвo а ааа-аканням,абo iз ooo-oканням,i пoтiм бракуєчий склад ствoрить нoта,синкoппа,удар абo такт ,i навiть затакт!!!!тeксти пiсeнь мають звучати пiсeннo на зважаючи на стрoфи рiзнoї дoвжини...мусять бути чуттєвo-мeлoдiйнi...
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")