Я пів життя проводжу у процесах, І пів життя вклоняюся Феміді, Борюсь за правду в різних інтересах, Не ради срібла, золота і міді… І кожен раз, немов до п’єдесталу, Перш, ніж зайти до захисного трону, Я не соромлюсь майже ритуалу, Пройшовши повз судову охорону… А далі – хол і вже знайомі люди, Усталений до чіткості порядок, Бо знаю я: покличе, не забуде Мене на суд судовий розпорядник… А часом я не витру добре ноги, І від слідів лишиться галерея, Але без слів, без згадок в спину Бога, Все прибере судова мила фея… І як не мучили б мене картання, Хоч би до суду я спізнився трішки, Подавши дещо пізнє клопотання, У канцелярії – одні усмішки… Шукаю зрідка втрачені моменти Чи докази минувшого посіву, І лиш одні зринають компліменти Від працівниць судового архіву… Коли ж фонить в суді апаратуру, Не йде процес за правилом затято, Не без чудес, наладять увертюру, Маестро, маги з суду апарату… Іду у бій, метаю аргументи, І до трибун встаю з коментарями, Та розумію: справжні диригенти Є, хто працює тут секретарями… Здіймаю вітер, до душі проймаю, Позицію проношу, як свічник, І пальці навхрест інколи тримаю, Що мій порив відчує помічник… Ось і згадав в суді я всю старшину, Всіх невід’ємних справи майбуття, А «Ваша честь» - звання і та вершина, Яку несе з чеснотами суддя… Я Вам бажаю радості роботи, Хай справедливість щедрістю воздасть, Нехай в суді лишаються турботи, І береже Всевишній від нещасть! Нехай буденне зміниться святковим, У Ваших сім’ях буде все під стать, Хай Вам терези виберуть підкову, Добробут, затишок і благодать!
Гарна поезія для чесного суддівства. Я таки сподіваюся, що є ще у нас непідкупні судді. От тільки де вони?!
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")