А комашки – По три чашки З молоком, З кренделиком: Нині Муха-Цокотуха Іменинниця!
Муху блішки привітали, З подарунком завітали: Чобітки, та не прості – Застібки в них золоті.
Прилетіла Бабця-бджілка на гостини, Дала Цокотусі Мед на іменини…
«Сонечко-красунечко, Ляжте на дивані, Як не до вподоби вам Наше частування!»
Бач, якийсь сякий дідусь Павучок Нашу Муху потягнув У куток – Бідолашку хоче вбити, Цокотуху задушити!
«Дорогі куми, допоможіть! Павука-нахабу погубіть! І кормила ж я вас, І поїла ж я вас, Не залиште мене У останній мій час!»
Та жуки-черв’яки Полякалися, По щілинах, кутках Поховалися: Таргани Під казани, А кузьки Попід скриньки, А комашки під канапи – Щоб не йти в павучі лапи! І ніхто навіть з місця Не рипнеться: Пропади та сконай, Іменинниця!
Ну а коник, ну а коник, Перестрибнув підвіконник, Скік та скік, скік та скік! За листок, Під місток, Був та зник!
Не жартуючи злодій ось-ось її вб’є, Руки-ноги він Мусі мотузками в’є, Зуби гострі в самісіньке серце встромляє Та кров з неї всю випиває.
Муха криком вола, Надривається, Злодій мовчки собі Посміхається.
Раптом звідкілясь летить Крихітний Комарик, У руці його горить Крихітний ліхтарик.
«Де убивець? Не спинюся! Його кігтів не боюсь я!»
На дуель летить тимчас, Шабельку виймає, Павуку з розгону – раз! Голову втинає!
Муху за руку бере, До віконечка веде: «Я нахабу зарубав, З його лап тебе звільняв, Тож тепер, душа моя, Одружитись хочу я!»
Тут комашки гори лапки Вилізають з-під канапки: «Слава, слава Комарові – Переможцеві!»
Прибігали світляки, Запалили вогники – Ач, як стало весело, Добре всім гуртом!
Гей, сороко ніжки, Біжіть-но вздовж доріжки, Зовіть нам музикантів, Нумо танцювать!»
Як музики прибігали, Барабани притягали. Бом! Бом! Бом! Бом! Танець Мухи з Комаром.
А за нею Клоп, Клоп Чобітками топ, топ!
Комашки із черв’яками, А кузьки з метеликами. Ще й жуки рогаті, Заміжні й багаті, Нічого не бачать, З сонечками скачуть.
Тара-ра, тара-ра, Танцювала мошкара.
Звеселився рій, гуде – Муха заміж іде За моторного, хвацького, Молодого Комара!
Мурашок, Мурашок! Не жаліє кожушок, - Із Мурашкою підстрибує До комашечок підкліпує:
«Мої квіточки, Ви комашечки Ви тарга-тарга-тарга-тарга-таргашечки!»
Чобітки скриплять, Каблуки риплять, - Буде, буде комашня Танцювати до рання: Нині Муха-Цокотуха Іменинниця!
Дякую за високу оцінку. Я взагалі здебільшого пишу вірші для дітей, але в основному вони російською мовою, нажаль, не для цього сайту. Літературні переклади для мене, так би мовити, дещо інший вид творчості. Та вони теж необхідні, особливо у випадку творів для малечі. Адже до 7 років не всі українські дітки розуміють російською, а у старшому віці такі твори вже їм будуть не цікаві.
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")