Зачарована весною, мавка лісова
Серед гаю, край озерця, здибує слова.
Що поманить, там й погляне, думу віднайде,
Поблукає за словами, в риму покладе:
«Жабенятко відшукало зграю комарів,
Сірий зайчик серед гаю їжака зустрів.
Там заквакав хор веселий в тоні ля мажор,
Прийшов бузьок довгоногий, розігнав той хор.
Задзеленькали дзвіночки в такті до струмка,
Під цю музику зайчата вдарять гопака.
А береза нахилилась тихо до води,
Підгодовує качаток листям молодим.
Тут старий карась, чубатий, виринув на гору,
Гріє боки, й слуха пісню жаб’ячого хору.
На калину, край озерця, всівся соловейко,
Він не заспіває в хорі, горлечко хвореньке…»
Так сиділа, в риму клала давнії слова,
Зачарована весною, мавка лісова.
А навколо все тривожить, манить і шумить,
Мавка пам’ятати буде завжди дивну мить…
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:
Переглянули твір - 3101 чол.
у Вас # закладок
Автору за твір:
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")