Антосикові відкриття
АНТОСИКОВІ ВІДКРИТТЯ.
Перед святом Миколая
Цілу ніч не спав Антосик:
«Я лиш чую та читаю:
Миколай гостинці носить»
Він хотів усе те знати
І побачити вже того,
Дещо також запитати
В милосердного святого.
Він роздумував, лежачи
І накрившись одіялом:
«Так мене ніхто не бачить.
Все побачу – що б не стало!
Видно так мені кімнату:
Я не можу прозівати!
Миколай щораз, у свято,
Ходить радість роздавати».
Голова його гуділа,
До подушки прилипала.
Обважніло усе тіло
Із свинцю, немов би стало.
Так, всю ніч, із сном в двобої
Борюкався наш Антосик.
До подушечки м’якої
Притягався бідний носик.
Раптом, вранці рано дуже
Двері тихо відчинились.
Що б ти думав, любий друже?
Серце, ніби, зупинилось:
Ось, нарешті, я побачу
Сам святого Миколая.
Як же то йому віддячу?
Особистість він святая.
Ні, ні-ні ще не вилажу
Я із схованки своєї.
Може бути, що ображу
Чином витівки моєї?
Ба, та що це? Не повірю:
Став мій тато на порозі.
Серце впало, наче гиря:
Ковзани тримав хороші,
Саме ті, що я вподобав
Позавчора в магазині,
На тарілці різна здоба
І цукерки у корзині.
Тато все поклав на ліжко,
Ніби так, що під подушку.
Вийшов тихо, наче мишка.
Кошик взяв Антось за дужку,
Кинув геть його від себе –
Роблять, ніби я маленький!
Знову байка! Ні, не треба
Побрехеньок солоденьких!
Вже не міг заснути більше.
Час прийшов іти до школи.
Що попереду? Ще гірше:
На плечі він спав в Миколи.
Так пройшли усі уроки
І не чув, що каже вчитель.
Що за напасть і морока:
Сон бо ж є тяжкий мучитель.
Ну, хоч став очам підпори
І залізного корсета!
Кості, наче, десь поділись,
Тіло, мов сира котлета.
Аж чотири одиниці
Ніс в щоденнику Антосик.
Сльози ллялись, мов водиця,
І червоний шморгав носик.
Не журись, тримайся, друже!
В Слові Божім ти повчайся.
Наш Господь всіх любить дуже
Подружитись з Ним старайся.
Правду Він лише розкаже -
Таємниці всі відкриє,
Дивосвіт тобі покаже,
Твоє серденько зігріє.
Не барись, віддай Ісусу
Всю твою печаль, проблеми.
Він врятує й твою душу
Будеш ти благословенний.
Додав: iakhnevich (18.12.2018)
| Автор: © Галина Яхневич
Розміщено на сторінці : Вірші для дітей
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 2210 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
ruhlyvy : Кожне слово в цьому тексті - гірке, але повністю правдиве! leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.