Півник бравий на паркані
Будить всіх на вправи ранні,
За ліси, поля, ріку
Лине скрізь: ку-ку-рі-кууууу...
Ось вусатий котик встав,
Вмився росами із трав,
Хвостиком себе обняв
І муркоче: - няв-няв-няв...
Песик з буди потягнувся,
З язичком він посміхнувся,
До горобчиків і ґав
Привітався: - гав-гав-гав...
Гуси крилами лопочуть,
Мов летіти в вирій хочуть,
До водички в них жага,
Разом просять: - га-га-га...
Вийшла курочка лапата,
Черв'ячка змогла впіймати,
- Ко-ко-ко, - кипить окріп,
Хор курчаток: - ціп-ціп-ціп...
І корівка обізвалась,
Тепло їй на сіні спалось:
- Дати молочка кому?
Маю вдосталь: му-му-мууу...
Через двері і пороги
Показалися два роги,
Плаття в кізоньки рябе,
Наче дражнить: - бе-бе-бе...
Коник вибіг чорногривий,
Він веселий і грайливий:
- Покатаю хоч кого,
Добрий ранок: і-го-гооо...
Свинка із хліва щодуху
У калюжі миє вуха:
- Зараз я тут натворю
Вам у стилі "хрю-хрю-хрю"...
_________________________
З хати виповзло малятко...
Рухались лише волошки...
- Залас буду з вами глати,
З'їм сце касі одну лоску...
|