Оберіть менЕ, панове,
Бо для вас ця справа пльова.
Та яка ж різниця вам,
Хто посяде місце там –
Чи тверезий, чи п’яниця,
Чи красуня білолиця,
Чи прискіпливий дідок,
Чи пронирливий ділок?..
Хто б не був,..один в них намір –
Верх одержити над вами,
І ошукуючи Вас,
Перейти у вищий клас.
Що тоді з таким ви поруч,
Так собі - дрібненька здобич?..
Вже не люди, а юрба,
Недолуга та сліпа.
Кожен з них, всідлавши хмари,
Зверхньо кине з них: - нездари!
Вам висот не досягтись,
Марно навіть і тягтись.
А я вище, вище, вище!
Все дрібне навколо нищу…
Де ж там виборці мої? –
Зверху всі такі малі!..
***
…Хто з якими кольорами
Та із пунктами програми…
Неважливо – всі вони –
Небезпечніш сарани.
Не залишать вам нічого –
Все навколо стане голе.
Що ж робити вам тоді
Серед злиднів і біди?
***
…В вас питання: - Чим я кращий? –
Жінка каже, що ледащий,
Мати дурнєм змалку зве,
Бо нездатний я на зле.
В мене поглядів немає,
Моя хата завжди з краю,
Із дитинства боягуз,
Том в герої і не рвусь.
До захмарних мрій байдужий,
Бо здоров’ячком недужий…
Де ж вам ліпшого знайти,
Щоб не міг вас обійти?
В мене ріт, а в дужих пащі
Я найгірший, тим найкращий –
Не вагайтеся і мить,
А візьміть та оберіть.
***
Інженером був раніше,
Працював в теплі і тиші…
Та сказали: - увільнить!
Бо не стало що робить…
Третій рік, як безробітний,
П’ять дітей неповнолітніх,
Жінка, батько, мати, дід…
Як уникнити нам бід?
От і йду у депутати,
Бо, як чув, там добре платять.
Шкоду вам не принесу,
А рідню врятую всю.
Я поставлений до краю,
Не прошу, а вже благаю,
Не вагайтеся і мить,
Оберіть, або вдавіть.
***
Зброя сильного упертість,
Зброя слабого відвертість
Я нічого не втаїв,
Не лишилось більше слів…
Оберіть менЕ, панове!
Бо для вас ця справа пльова…
Та яка ж різниця вам,
Хто посяде місце там?
1993
|