Оберіть мене, панове,
Бо ж для вас ця справа пльова.
Та яка різниця вам,
Хто посяде місце там?
Чи тверезий, чи п'яниця,
Чи красуня білолиця,
Чи прскипливий дідок,
Чи пронирливий ділок...
Хто б не був, один в них намір:
Верх одержати над вами,
І ошукуючи вас,.. перейти у вищий клас
- Залишайтеся, нездари,
А я вище, аж під хмари!
Деж то виборці мої?
Зверху всі такі малі!
В Вас питання: чим я кращий?
Мати каже, що ледащий,
Батько каже, що дурний,
Та ніхто не скаже: злий.
В мене поглядів немає,
Моя хата завжди з краю.
За увесь радянський час
Ані крихти не припас.
Все тому, що лінукався,
До президії не рвався,
По парткомах не сидів,
А спокійно мирно жив
Шкоди вам не принесу,
А рідню врятую всю
Бо вже рік, як безробітний,
Захлинаюся від злиднів.
Жінка, дітки, хворий дід...
Як позбутися нам бід?
Ось і йду у депутати,
Бо як чув там добре платять.
Оберіть, і в той же час
Краще справи підуть в нас.
Оберіть мене, панове,
Бо ж для вас ця справа пльова...
Та яка різниця вам,
Хто посяде місце там?
1996
|