ТРУТНЕВА МАТКА
Бджола для вулика працює,
Вона малюків і маточку годує.
На квіточки вона літає,
Медок для них збирає.
Вона не може
Без них прожити,
Для них працює,
Їх треба кормити.
Кожен свою працю
І функцію має,
Хто пилок,
Хто мед збирає.
Щоб покоління
Бджолів виростало.
Щоб меду було,
І не мало.
На пасіці бджоли
Трудяться дбайливо.
Нам, би навчитись,
І зрозуміти це диво.
В державній пасіці
Трутнева матка завелась,
Не бджоли виводить,
А всяку напасть.
Трутневі мухи
Меду не збирають,
Вони добре їдять,
І гарно, так гуляють.
Що бджоли з пасіки втікають,
На інші вулики літають.
Де їх приймають,
А деколи і вбивають.
Недбалий пасічник,
Пасіку так тримає,
Що бджоли гинуть,
І меду там немає.
Нам треба,
В бджолах повчитись,
Як треба жити,
Як трудитись.
Щоб кожен
Свою роботу мав,
А не обманював,
І не крав.
А трутнів лиш,
Обмежено тримати.
Бо все з’їдять,
І міль буде гуляти.
Додав: nagornyjj (21.05.2016)
| Автор: © Володимир Михальнюк
Розміщено на сторінці : Байка , Михальнюк Володимир
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 2310 чол.
у Вас # закладок
Ключові (? ): бджоли , ПОВЧАННЯ , байка , ТРУТНІ , люди , філософія
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.
НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА