На подвір'ї лежала колода -
Не давала нікому проходу.
Вдень, як видно, її обминали,
Вніч, як темно, то ноги збивали.
- Гей, посунься! - просили колоду,
А колода у відповідь гордо:
Не посунусь! Я дама поважна,
Ви ж під ноги дивіться уважно.
Довго люди колоду терпіли,
Та урвався терпець — розпілили.
А пізніше, зібравшися знову
Порубали колоду на дрова.
Щоб зимою у грубці палали
І домашнім теплом зігрівали.
Отака була доля в колоди,
Що усім не давала проходу.
Путь нікому не перетинайте,
Про колоду завжди пам'ятайте
8.08.2017
|