ЖИТТЯ БАЙКОЮ
НАГАЙКОЮ І ЛАЙКОЮ
Зимова прохолода днів
Тужливий й темний вечір
Мені цей день вже надоїв
Якийсь він чемно недоречний ,
І без лісів уся земля
І крові , не води напились ,
Царі пливуть на кораблях
Раби у небо не летіли ...
Нема ні хліба ні питва
І сіль вже вичухла брехлива
На троні вже сидить Коса *
Землею крутить полохливо ,
Зимові всі голодні дні
Рухлива темрява забрала
То ж кланялися їй раби -
Бо золото їм обіцяла !
Та страхітливі дні прийдуть
Опірились пекельно в злості
І кличе всесвіти всі в путь
Цар Лиха* всівся на помості .
*Коса - це не Тимошенко , а Смерть , асоціації - смерть приходить з косою .
*Цар Лиха - зубожіння , байдужість , Смерть .
–06—02—2014—08—11—05--
|