Зустрівся Віслюкові
Соловей
І мову з ним таку завів
простак:
– Я чув і від звірят і
від людей –
Співати ти небачений
мастак.
А ну ж бо, дуже прошу,
не втікай,
Яви мені свій
чудо-голосок!
Послухав Соловейко
Віслюка
І лунко заспівав на весь
лісок.
Почувши солов’їну трель,
Віслюк
Лиш щоки невдоволено
надув:
– Ну, ніби непоганий в
тебе звук,
Та Півня ти ще нашого не
чув.
От в нього то таки
горлянка є,
А голос золотий – ні
дать, ні взять.
Концерти він такі тут
видає –
Ти в Півня би повчився,
як співать.
Талант – це не якийсь
базарний крам,
Не тупо відштампований
товар.
Чому завжди безверхим
віслюкам
Дано чужий оцінювати
дар?
© Гнат Голка
|