Немов у спеку
серед гаю,
Дзюрчанням
радісним води,
Струмочок
спраглого гукає, -
Так зве вона
мене завжди.
Бо не відчуть
ніяк не можна,
Хоч як далеко б
не було, -
Оте веселе і
тривожне
Її негаснуче
тепло.
Душиці дух і
запах м’яти
Лоскочуть
ніздрі, в груди б’ють,
Коли заходжу
радо в хату,
В якій батьки
мої живуть.
Молюся в ній,
неначе в храмі,
У колі дружньої
рідні,
Щоб добре скрізь
було так само,
Як в хаті
батьківській, мені.
Стара, затишна і
охайна,
В піснях
оспівана не раз, -
Пізнати суще й
вічне дай – но,
Та вбережи ще
від образ…
25.08.12
|