Я пам’ятаю й досі ніч святу: На покуті димить Різдвяна свічка, Витає дух пробачень і освідчень. Густі дими над стріхою прядуть. До хати батько молитовно дідух Святково вносить, укладає гідно У чепурний і вартий в домі кут.
І так пречисто сяють образи, Неначе сам Господь помежи нами – Малий Ісусик щедрими руками Торкнувсь теплом найменшої сльози . І закликає мати до молитви Маленьких нас, щоби благословити За рік діждати: «Боже, поможи!»
Відтак за стіл. Парують пампушки, Кутя пахтить горіхами і медом. У небі зорі запаливши щедро, Іде колядка світом навпрошки. …Із року в рік у спогади вертаю, Коли свята зоря з-за небокраю Торкає світлом пройдені стежки.
Яке красиве різнобарвя Різдва. Це щось із циклу: "Навіяло", тому перечитуючи, захопилась. Окреме Вам вітаннячко з Новим 2016 Роком! Натхнення та творчих злетів.
Ностальгічно... Мирного Вам неба, Якого всім нам треба! Здоров'я і надії На праведні події! А ще тепла земного і радості премного. Любові Вам і світла На многая літа!
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")