Там, біля острова Кіфери.
Легенди як розповіли,
Із хвиль морських вона
повстала,
Вітри на берег принесли.
Так народилась Афродіта
Найкраща посеред Богинь,
Щоб вічно Землю уквітчали
Глибини моря й неба синь.
Де б не ступала Афродіта,
Там розросталися ліси,
В повітрі пахощі витали,
На землю йшли рясні дощі…
Богині неба ніжній Афродіті,
Що посилала щедрий дощ,
А чи моря покірно вберігала
Богинею Кохання стати
довелось.
Їй не втручатися у битви,
Не воювати і поміж вітрів –
Вона веде Богів і смертних
Коханням до нових
світів.
В серцях бентежить кров гарячу.
Підвладні їй багатий і жебрак
–
ЇЇ не в силі зупинити вдачу
Хоча, можливо, мріяв і не
так…
Вона панує над всім світом
Звабливістю від ніжної роси.
Запалить вогник в кожнім
серці
Проси її цього, чи не проси.
І Мавки лісу йдуть до неї,
І зграями злітаються птахи,
І навіть барси хижі, і
ведмеді
Принишкнуть від її краси.
Вона спокійна й серед звірів,
Ступає гордо морем й по землі.
Ти перед нею встояти не в силі.
Тому лише смиренно попроси.
Проси щедрот й для свого
серця,
Щоб пломеніли почуття,
Бо хоч усі ми люди смертні, –
Богами стаємо в серцях.
Коханням щедро огорнися,
Щоб вік не відати турбот
Із Афродітою здружися –
Полинь в її коловорот.
Дай волю почуттям безсмертним
В тенета ласки окунись
Хоча, можливо, просто в піну
Ти перетворишся колись.
Не варто думати про завтра
Сьогодні ти і Цар, і Бог,
Якщо відчув жагу кохання
До нього йдеш за кроком крок!
У жінці бачиш Афродіту
І віриш всім її словам
То неба синь для вас відкрита
–
Надіслано Кохання вам!
|