Висклизнув з зашморгу…
Дихаю вільно.
Повні груди повітря –
Лежу на канапі. А наді мною
Зашморг гойдається –
Дивно,.. Його ж
Ніхто не торкається…
Може вже зняти?
Та ні –
Ще не час.
Може зміниться настрій…
Та й знову полізу?
Нехай ще повісить.
Підвівсь, запалив,
Підійшов до вікна.
А там унизу
Жінка вагітна
Ходить повільно.
Їх вже двоє,
Їм вже не тоскно…
А я один…
Та то вони, а то я –
В мене тонка натура –
А може кишка?
Підійшов до музцентру,
На клавишу тиснув…
Рок загремів –
Я ступаю у такт,
І у такт
Гойдається зашморг.
…Завтра у морг!
А може не завтра,
Може за місяць?
Бо я один –
Хто ж мене буде шукати?
Ні, треба не так,
Треба на людях –
Нехай всі бачать…
Та як?
Чи кидатись із балкону,
Чи під авто стрибати….
Натовп,
А я унизу –
Вже мертвий!
Ні!
Це все дієве,
Але не підходить,
Бо лише смерть від кулі
Достойна смерть!
Та де ж його візьмеш –
Той револьвер? Та годі вже, годі!
Визирнув із вікна у двір,
А там вже сидять корешки –
Машуть заклично:
-
Гей, виходь!
Таранка і пиво!
Чого ж іще?
…Збігаю униз Та думка не відстає:
-Про револьвер…
Треба пізніше… десь розпитати –
І ось тоді –
Я вже не схиблю –
Клацну – і все –
Аніяких проблем…
Та раптом на сходах…
Сусідка вітається,
Я теж.
Як її звуть?
Не пам’ятаю…
А гарна, здається, сусідка!..
Щось у ній є…
Поближче б зійтись…
Та як?
-А ти не тушуйся, не зволікай –
Завтра вже буде пізно,
Завтра вже буду мертвий.
Підходь!
А там вже, що Бог дасть!
Підходжу
І, глупо всміхаючись,
Кажу:
- Добридень!
Ви подобаєтесь мені…
Я хочу бути із вами…
- Відверто! –
Сміється сусідка
І простягає тоненьку руку
Мені:
- Будем знайомі –
Я ваша смерть!
- Отакої!!!
А я не вгадав, хто вона….
Ну, як вже так,
То про що взагалі непокоїтись?
- Ходім!
Підіймаємось по сходинках…
І так
Аж до самого неба!..
1995
|