Насувається дощ,
Чорні хмари, мов хижі
птахи,
Зависають над містом,
Громами гуркочуть,
Всі ідуть по домівках,
А я навпаки
В мить таку у кімнаті
Сидіти не хочу.
Світлофори мигтять,
Шурхотять по бруківці
авто,
Люди, сумки відкривши,
Парасольки шукають.
А мене не цікавить
Ніщо і ніхто,
Всі розбурхані пристрасті
В серці вщухають.
Порозбіглись усі,
Мить остання, і хлине
потік
На дахи і бруківку,
Роззіллється в чорні
колюжі,
Я єдиний у місті
Тепер чоловік,
Що до зливи страшної
Лишився байдужий
Насувається дощ,
Та повільна у мене хода,
І спокійні, без збудження
Риси і рухи,
Що той дощ?
Лиш вода, що мине без
сліда
А кохання минуле...
Ой, які ж нескінчені в
нім муки.
Вересень 2013
|