16 червня 2019 року в Україні відзначають День Батька.
За традиціями Нового Світу символом Дня батька є квіти Троянди, які носять біля серця, приколюючи на одяг у цей день. Червоні троянди носять, якщо батько живий, а білі, якщо він покинув наш світ.
(10. 05.1923 — 23. 05. 1973)
Все, що роблю, з тобою я звіряю,
Гадаю подумки, що сказав би ти.
Як мені, батьку, тебе не вистачає.
Все пам’ятаю — вчив не падати, а йти.
І наставляв ніколи не здаватись.
Був шлях тернистим та досягла мети.
Мені б і щастям ніколи не втішатись,
Якби біду не зміг ти вчасно відвести.
Немолода вже, а душа дитяча,
Я за тобою, дорогесенький, в журбі.
Як дуже часто болить серденько й плаче.
За співчуття і сльози дякую вербі.
Тобі за все, мій рідний батьку, вдячна,
Шаную пам’ять, схиляюсь до землі.
Цвітуть і досі твої каштани рясно.
Як і раніш співають дзвінко солов’ї.
23. 04. 2013 рік
Картинка з інтернету
|