Цей скверик тихий – прихисток химер. І не при місяці, а серед світу дня, Щодня Приходить жінка у цей сквер, На ній прозора біла сукня – Її під кленами чекає офіцер.
Вона іде – легка` її хода. У леті цвіт каштановий завмер. Між пелюсток – щаслива й молода. Між променів – щаслива й молода. Її під кленами чекає офіцер!
Гойдає віти вальс, кружляють пелюстки… Відкіль вона? З яких чарівних сфер? Співають квіти, шепчуться казки: Її під кленами чекає офіцер…
Цю вишукану стриманість манери Хіба потверджують бентежні пальці: З яких світів ви, пане офіцере, Тут, під кленАми, на самотній лавці?
З яких світів, часів і поколінь? Яке там небо, і чи є озон? Ви бачите, ваш чудернацький кінь Вже допасАє наш земний газон.
Ви мовчите. Чекаєте її. Вона іде – щаслива і прозора. Завважте, де цвіли молочаЇ – Упали з неба і палають зорі!
Чого ваш кінь напрягся, як струна? О, як поспішливо ви скочили на ноги. Тож зустрічайте: ось вона – Вона! Спішить до вас з Чумацької Дороги.
...Посеред дня і посеред людей (у чімсь вона мені знайома, наче…) – Цілуйте руку. Тисніть до грудей. Ви ж бачите – Вона вас ще не бачить.
Чого ж ви мовчите? Скажіть їй слово. Ви знаєте – по імені назвіть! Моя любове! О, моя любове! Не проминай. Не треба мимохідь.
Та він мовчить. Вона його – не бачить. Між ними відстані – нікчемна п’ядь. Ще мить, ще мить – і всі квітки заплачуть, І всі зірки на небо одлетять.
І вглухне вальс. І одцвітуть каштани. Звичайним стане чудернацький кінь. І жінка в білім буде тануть, тануть… І офіцер в густу ввіллється тінь.
Й останню зірку вкреше кінь копИтом. Вона спахне, і згасне тихий сквер. І знову не повернуться в ТЕ літо Чарівна жінка і прекрасний офіцер:
Де колись ми цілувались з вами, В скверику, на Гірці, під кленами – Офіцер і в білім ваша дама… Офіцер і в білім ваша дама.
Так щемно і так романтично...Прекрасні образи - чуттєві і містичні. І назва...Пригадуєте, у Вас була мрія про збірочку з такою назвою...Дякую за насолоду і переживання від прочитаного!
Це продовження Вашого попереднього вірша чи, може, післяслово, але таке чутливе і таке фантастично- образне, що при читанні мені здавалося, що дивлюся кіно... я в захваті... клас!!!))))
..моя Вам відповідь чомусь перескочила донизу... ще раз скажу, коли така нагода, що Ваш експромт мені дуже сподобався.... суть схвачено і передано кількома рядочками... лірично і - прекрасно...
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")