Присвята Івану Гутніку-Залужному, який загинув 10 серпня 2014 року в зоні АТО під Амвросіївкою ******************************************
Твоїм він ровесником був, Україно! Йому двадцять три всього в серпні було… І гадки не мав, що російська вражина Розтрощить і спалить донецьке село.
Кохану залишив… Сказав на прощання: - Розіб’ємо ворога! Вір і чекай! Та тільки не знав, що свинцем на світанні Життя обірветься… й здригнеться ліс-гай…
І стогне від болю земля українська… - Чекай мене, рідна, я все ж повернусь… Забравши з собою любов материнську, Він птахом у небі навік обернувсь...
**************************************** Примітка. За бажанням мами Івана, вірш викарбуваний на пам'ятній стелі біля могили її сина
У мене, як матері, серце розривається від болю за загиблими у тій дурнуватій війні. Хто видумав зброю і всяку воєнну атрибутику... Де взявся на наші голови той "лапотник". Хіба не можна договоритися по-людськи, хіба не можна жити в мирі і дружбі, і тішитися молодим поколінням, а не хоронити ось таких орлів. Вічна пам'ять героям!
Я й сама не можу ніяк знайти відповіді, на поставлені Вами запитання. Чому людство весь час удосконалює знаряддя вбивства собі подібних? Адже, кожна людина народжується, щоб жити, а не вмирати... Це жахливо! Як ми можемо протистояти такому варварству? Тільки писати... ***Дякую Вам, пані Катерино, за коментар!
Борю! Ти, навіть не уявляєш, як я вдячна тобі за таку СИЛЬНУ підтримку на новому для мене сайті. Саме завдяки тобі, я навчилася тут орієнтуватися. Щиро дякую за твоє ДОБРЕ І ВЕЛИКЕ СЕРЦЕ!
Боляче читати такі вірші ,дуже боляче! Пам"ять про цих простих хлопців,які мали серця по вінця наповнені ЛЮБОВ"Ю повинна жити серед людей у переказах,спогадах,віршах.
Ваша правда, пані Галино. Пам'ять про цих Героїв ніколи не згасне. Ми просто не маємо права забувати про те, що вони зробили для нас. Дякую Вам за високу громадянську позицію. З повагою.
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")