Коментувати також можна з та

Чт, 25.04.2024, 01:15
Меню сайту
Категорії каталогу
Проза [1019]
Прозові твори друкуються тільки тут
Відеовірші [133]
Аудіовірші [49]
Українцям [2669]
Вірш-пісня [542]
Вірші про Україну [1478]
Вірші про рідний край [806]
Вірші про мову [213]
Збірки поезії, поеми [112]
Абетка [22]
Акровірш [31]
Байка [106]
Загадки [15]
Верлібр [144]
Елегія [51]
Історичні вірші [289]
Вірш-усмішка [997]
Вірші про сім'ю [402]
Вірші про рідню [152]
Вірші про жінок [661]
Вірші про чоловіків [110]
Вірші про військових, армію [210]
Вірші про Перемогу, війну [410]
Вірші про кохання [3366]
Вірші про друзів [713]
Вірш-казка [132]
Казка (проза) [29]
Проза для та про дітей [19]
Вірші для дітей [333]
Вірші про дитинство [321]
Вірші про навчання [58]
Вірші про професію [82]
Вірші про eмiгрантів [147]
Вірші в перекладі [705]
Вірші про свята [203]
Вірші про спорт [18]
Вірші про природу [1218]
Вірш-тост, вірш-привітання [114]
Для мене поезія - це [191]
Поети [272]
Поетична майстерня [51]
Оповідання, про поетів, творчість [24]
Релігія [290]
Щастя - ... [597]
Жінка - ... [260]
Життя... [4422]
Філософам [1294]
Громадянину [865]
Метафізика [154]
Опитування для Вас:
Дайте оцінку сайту української поезії
Всего ответов: 607

ШЛЯХ до ТВОРУ:  

         
Вірші/статті категорії та розділи української поезії, українська проза
    Твори за тематикою категорії та розділи української поезії, українська проза Вірші про військових, армію
 

Це є війна




Тут заправляє приціл іронічний.
Це є війна. Тут усе лаконічно.
Коптера гуркіт, всі дії - рутинні.
В хлопчиків погляди не безневинні.
Жуйку ритмічно розчавлюють зуби.
Рухи - чіткі, бо розхристаність - згуба.
Час для жорстокого атакування.
Палець курок натискає з бажанням.
Тільки в кіно трупи кличуть нудоту.
Як патетично!.. В реалі — робота.
Пункти в контракті про всяке та різне.
Це є війна… бл*дь! Ну що, хтось це візьме?..

                    08.02.20р.

Відео у тему:






 

Додав: ruhlyvy (08.02.2020) | Автор: © Борис Костинський
 
Розміщено на сторінці: Вірші про військових, армію

Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:

Переглянули твір - 1623 чол.
 
  
  у Вас # закладок

Автору за твір:

 



Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 22
avatar
-1
1 leskiv • 10:31, 09.02.2020 [Лінк на твір]
О. впізнаю американських "мачо". Певне, захищають інтереси американських корпорацій в країнах третього світу. Боронь Боже нас від таких захисничків.
avatar
0
3 ruhlyvy • 15:10, 09.02.2020 [Лінк на твір]
Ви говорите, пані Таміла, неначе ПУТІНСЬКІ телепропагандони... Погано це, пані, погано... Аби не США, то Ви, та Вам подібні, жили б у Малоросії під проводом якого-небудь яничарика на зразок Януковича. Смакують Вам отакі ідеї, так? Ой, смакують - знаю! ;) Але, бачте,  Вам не повезло - "кляті штати" не дозволять Путіну вибудувати СРСР-2! Ні і ні, пані Таміла! Облиште навіть про те і марити! І саме задля цього, зокрема, і є в США отакі от хлопаки, про котрих я тут написав. 
avatar
-1
5 leskiv • 18:47, 09.02.2020 [Лінк на твір]
Не зліть бабусю, пане Костинський, ох, не зліть. В гніві я - страшна.
Ці Ваші круті хлопи...

Усіх "туземців" намагаються
"Порятувати від біди".
Війська там їхні опиняються,
"Демократичні", хоч куди!....
Чим кращі ці Владики Всесвіту
Сусідів наших - росіян?!...

Ой, не зліть бабцю, пане Борисе. Між іншим декілька моїх племінників-американців як раз служать в армії США. Не люблю я армію, усяку взагалі. А війни ... так просто ненавиджу. Війна це таке лайно, під яким би гарним соусом її не подавали і яких би дифірамбів не співали.
avatar
-1
7 ruhlyvy • 19:13, 09.02.2020 [Лінк на твір]
Пані Таміла, аби Ви тільки знали - на скільки мені байдуже, чи-то Вас щось злить, чи навпаки! whistling
Була би тут опція "Чорний список", то я би Вас туди увігнав, та й по справі! Бо Ви, як Адмін ЛІТЕРАТУРНОГО сайту - не просто нуль, але вже до мінусу докотилися! Як так - людина, котрій надали повноваження бути старостою на ЛІТЕРАТУРНОМУ УКРАЇНСЬКОМУ сайті, не дає ЛІТЕРАТУРНОЇ оцінки твору, але фонтанує ПРОросійськими та ПРОсовєцькими ідеями та кліше?! Це просто диво, що пан Василь ще й досі Вас не поставив на місце! Я тут собі навіть почав думати, чи не "стуканути" на Вас до Служби Безпеки України(маю у Києві одного знайомого у цій сфері)?  Воно, звісно, так - не добре "стукати", але Україна воює з РЕАЛЬНО страшним та підступним ворогом і іноді москалі активно використовують навіть пенсіонерів задля своїх інформаційних диверсій. Особисто я, не здивувався би, якщо взнав би, що Ви злигалися з московськими "товаришами" з ФСБ. Бо вже занадто у Вас оті ідеї вилазять з рота... Я би радив місцевій СБУ провести з Вами певну ПРОФІЛАКТИЧНУ бесіду. Гадаю, що це капітально Вам би допомогло почати бачити світ суттєво інакше, ніж його показують Вам російські телеканали та інші ЗМІ! За СРСР боялися ж і кавкнути на Політбюро, усім були задоволені і на зборах голосували ТІЛЬКИ ТАК, як Вам парторг та профорг казали, а зараз, бач, поперло з Вас фонтаном... Демократією українською БЕЗМЕЖНОЮ користуєтеся? Ой, дивіться, пані, ой, дивіться!..
avatar
0
9 leskiv • 19:49, 09.02.2020 [Лінк на твір]
От. бачите, пане Костинський, як з Вас поперло радянське минуле. Ви зразу ж згадали про стукання до СБУ. Може, й у своїй молодості Ви також активно співробітничали з КДБ, якщо думаєте, що доноси на вільнодумців - діло святе? А може, Ви й в США співробітничаєте з спецслужбами і регулярно "стукаєте" на письменницьку братію? А Вашими знайомими СБУшниками не хизуйтеся. Я дійсно такий, як Ви сказали, нуль, що цим хлопцям буде нецікаво. Хіба що я почну читати їм твори мого улюбленого вчителя - Вольтера, а заодно й тлумачити їх. А щодо літературної оцінки Ваших творів і цього зокрема, то я в них не знаходжу й натяку на Вашу геніальність. Перепрошую за різкість, але Ви напросилися самі. А ще я інколи думаю, що Ви вважаєте цей сайт своєю власністю і, схоже, починаєте диктувати тут кому що писати, як і яким чином оцінювати. Шкода. Але зверхність - то є типова риса громадянина США. А Ви - хороший учень.
avatar
0
11 ruhlyvy • 20:11, 09.02.2020 [Лінк на твір]
Ваша головна лінія у житті, пані Пироженко, АБСОЛЮТНА ДЕМАГОГІЯ! У Вас відверті ознаки психічного запаморочення, бо в мозках дика каша з Вольтера, радянщини, "руського міра" та тривіальних віршиків про погоду та кохання! s-4   Так, я не можу відкинути факт, що Ви римуєте доволі вправно, але цього для Адміна вкрай замало! Я не думаю, що Вам би у міському Управлінні СБУ дали можливість багато вішати їм локшину про Вольтера та пустий борщ на Вашій кухні! Вони вміють розставляти крапки над "І" - можете бути впевненою! ;)  Особисто я радив би офіцерам СБУ подзвонити до Обласного психіатричного діспансеру для допомоги Вам розібратися між творами Вольтера, цитатами з виступів Путіна та недобитих українських ригів та видруком віршиків, реально достойних стіннівки у середній школі Вашого зросійщеного Кіровограду! На цьому прощаємося, пані пенсіонерка! Гадаю, що вже абсолютно назавжди! Доброго здоров'я Вам, пані Таміла, на ті роки, що ще лишилися!  ;-)
avatar
0
13 leskiv • 21:07, 09.02.2020 [Лінк на твір]
От, тільки не треба мене лякати у моїй країні, пане Костинський, офіцерами з СБУ. Це там, в США, Ви можете" командувати парадом", а в Україні в СБУ працюють нормальні хлопці і вміють розрізняти психічно хворих людей від звичайних пенсіонерів з пенсією в 50 доларів.  Щодо мого майбутнього кінця, то не переживайте Ви так за мене, турботливий Ви наш. Як і всі пересічні українці, я, звичайно, сподіваюсь на краще, але тільки за умови, що Ви і подібні Вам "правдолюби"з-за кордону, як з США, так і з Росії, не будуть пхати свого носа в Україну і ми матимемо можливість самим вирішувати, як жити і з ким дружити. А от як поетеса, то я - нуль. Тут я з Вами погоджуся. Та я й наміру не маю прославитися віршами. То не вірші, то лише мої римовані думки, примітивні, погано римовані, але мої власні. Не подобаються - не читайте. Я обіцяю Вам на Ваші сторінки не заходити і коментарі не залишати.  Гуд бай, Вам. Моє шануваннячко, "патріотичний" Ви наш. Ах, так, ледве не забула. Нагадайте панові Василю, що я на Адміна не "тягну". Ви ж бо тут, на сайті, головнокомандуючий.  І на закінчення нашої чемної розмови хочу Вам нагадати, що часи совка, коли вільнодумців запроторювали в психлікарні вже минули. Правда, Ви до Америки дременули раніше і цього не знаєте.
avatar
0
14 virchi • 22:44, 09.02.2020 [Лінк на твір]
Єдине, що можу порадити - не заходити один до одного на сторінки й не коментували. Це головне після ось таких от розмов.
avatar
0
16 ruhlyvy • 23:33, 09.02.2020 [Лінк на твір]
Страшенно прикрими є, пане Василю, дві речі!
1. На сайті нема опції "Чорний список". Це чи не єдиний такий літсайт. Всюди ЧС рятує від неадекватів та людей з агресивним бажанням всюди пхати своє, часто кримінальне, бачення того, ЯК МАЄ БУТИ.
2. На "Анумо" аксельбанти Адміна носять люди з печерним совєтським світоглядом, котрі з їхніх кіровоградів розповсюджують, фактично, пропутінську пропаганду!
Оце дві речі, котрі на даний момент мене печуть до нестями!
Дещо смішний довісочок до сказаного. Один Адмін-2 на цьому сайті має нік "мурашка", а другий - "крокодил". Що то за зоопарк такий, пане Василю? Це збіг, чи Ви саме ТАКИХ істот полюбляєте?  ;)
 
avatar
0
15 virchi • 22:45, 09.02.2020 [Лінк на твір]
Вірш про тих, хто обрав своєю роботою працю військового. Я, чесно кажучи, сам ніколи не був у захваті від деяких дій американської армії. Але нині така ситуація, що реальна підтримка - лише від них. Хоч розумію, що просто так нам ніхто нічого не дасть...
avatar
0
17 ruhlyvy • 23:38, 09.02.2020 [Лінк на твір]
Пане Василю, а "ПРОСТО ТАК" навіть прищ не з'являється!  ;)
avatar
0
18 ruhlyvy • 03:03, 10.02.2020 [Лінк на твір]
До Америки ми з жінкою відлетіли з Шеремєтьєво-2 25 лютого 1994-го року чартерним рейсом на американському літаку jumbo-jet. Себто, Совка вже не було 2 роки. Але й України ще теж не було, бо УРСР все ще продовжувала жевріти під синьо-жовтим прапором... Все, пані Пироженко! Великої вдачі Вам на збиранні пляшок по смітниках вашого рідного Кіровограду! ;-)
avatar
0
2 Asedo1949 • 13:44, 09.02.2020 [Лінк на твір]
Це   вже  кінець  світу,  якщо  ми  люди,  знаючи  її  наслідки,  починаємо  співати  дифірамби    війні.
avatar
0
4 ruhlyvy • 15:13, 09.02.2020 [Лінк на твір]
Ви не зрозуміли, пані Катерина, - це не ДИФІРАМБИ війні, а, як кажуть зараз молоді в Україні, ТУПА констатація факту, котрий свідчить, що на цій планеті війни є НЕВІД'ЄМНОЮ часткою повсякденного буття. Так завжди було, є, і не сумніваюся, буде! В США, на відміну від України, про те усі люди добряче знають, бо живуть не мареннями, а РЕАЛЬНІСТЮ!
avatar
-1
6 leskiv • 18:54, 09.02.2020 [Лінк на твір]
Еге ж, вибрали цього рудого блазня, то він їм покаже їхню демократію.
avatar
0
8 ruhlyvy • 19:25, 09.02.2020 [Лінк на твір]
Пані Таміла, в США, на відміну від України, існує СТАЛА ПОЛІТИЧНА СИСТЕМА! Тому, кого б не обрали на Президента в Америці, СИСТЕМА існує і все іде чітко! Особисто мені Трамп не до смаку, але правди ніде діти - за його каденції в США найнижчий рівень безробіття за пів століття та інфляція є найнижча. Тому, скоріше за все, він буде на посаді і на другий термін. В принципі, він для України не гірший за Обаму - зброю дає, військових фахівців шле. А все інше українці мають САМІ робити.
avatar
0
10 leskiv • 19:55, 09.02.2020 [Лінк на твір]
А мені Ваш рудий блазень подобається. На відміну від інших посадовців, він досить щирий, розумний і передбачливий. А тільки Україні не зброя потрібна, і не війна, а розвиток економіки і повернення українців з європейського рабства додому. А Ваші вумники нашими руками і на нашій крові хочуть в рай в"їхати. Гречно дякую  за таку "допомогу", типову, до речі, для всіх країн третього світу, в яких Штати вбачають свій інтерес. Між іншим, це характерно і для російської еліти - захоплювати те, що погано лежить. І не тільки для Росії..
avatar
0
12 ruhlyvy • 20:13, 09.02.2020 [Лінк на твір]
wave
avatar
0
19 Asedo1949 • 17:56, 10.02.2020 [Лінк на твір]
Я   трохи  іншої  думки,  щодо  воєн,п. Борисе. Допоки  люди  билися  мечами  та  списами,  Господь  допускав  цю  вакханалію,  принаймні  вони  калічили  один  одного,  а  не  землю,  але  час  спливав,  а  війни  ставали  жорстокішими   і  на  сьогоднішній  день  це  вже  не  загроза -  це  катастрофа  у  сфері  озброєння  для  всього  людства  і  матері  Землі,  тому  готуйтеся  до  змін  які   скоро  відбудуться,  адже  продовжувати   так  безпардонно  жити,  як  ми  сьогодні  НЕ  МОЖНА!.  Бог  дав  землю  людям  не  для  того,  щоб  її  плюндрували,  в  тому  числі  і  воєнні  дії,  а  для  мирного  спокійного  життя. Щодо  коментарів  з  п. Тамілою  скажу  так: - Прошу  переглянути  свої  погляди  на  життя  і  навчитися  приймати  людей  такими,  як  вони  є,(без  образ),  адже  я  не  думаю,  що  Ваш  інтелект  дійшов  до  такого  ступеня  розвитку,  де  сприймаються  тільки  Ваші  ПРАВИЛЬНІ  слова  і  мислення,  а  все  інше - немає  значення. З  повагою  Чумак.
avatar
0
20 ruhlyvy • 03:03, 11.02.2020 [Лінк на твір]
Дякую, пані Катерина, за Ваш коментар! Стосовно воєн я вже не раз писав, що вони були, є і будуть, бо сутність усього сущого на Землі - АГРЕСІЯ. Подобається те, чи ні, але це ТАК і від того нічим не прикритися. Чи буде Третя світова, чи ні - не знаю. Але такий варіант не є неймовірним.
Стосовно пані Таміли. Правий я! І ніякого компромісу тут не буде! Я з раннього дитинства не терпів агресивних та дурних людей. Хто мене пам'ятає по Остру, то може сказати, що Борис Костинський здоровкався з дуже вузьким колом людей, бо всіх інших не вважав за достойних привітання. Було важко, але своєї лінії я тримався БУДЬ-ЩО. Таким я був, є і буду! Амінь!
avatar
0
21 Lidia • 21:46, 11.02.2020 [Лінк на твір]
respect  up
avatar
0
22 ruhlyvy • 01:22, 12.02.2020 [Лінк на твір]
Tip-Hat


Додати коментар:

Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ComForm">
avatar


ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин

(50 коментарів Ви можете переглянути на сторінці "НАШ ТОП ++")

karas: Ми різні люди , добрі й злі , та правда завжди головна в житті .

karas: Коли не ділимося добром приходить зло , але про це ми дуже часто забуваєм .


     


Форма входуу
Логін:
Пароль:
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК    
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com


НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА
Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz