Сонечко і Хмаринка
Сонечко - Я тепле літнє сонечко,
Радіють всі мені!
Дарую у віконечка
Всім промені ясні…
Гей,
Хмаринко, ти мені завадила складати новий віршик!
Хмаринка – Ну ось, і тобі завадила!.. Я всім заважаю!
Сонечко - Чого ти така похнюплена? Все
хмуришся і хмуришся.
Хмаринка - А чому радіти? Ніхто мене не
любить. Нікому я не потрібна. Навіть побавитися зі мною ніхто не хоче.
Сонечко – То давай бавитися разом.
Хмаринка – Давай!.. Тільки я не вмію бавитись, бо я ніколи не бавилася.
Сонечко – Та це так просто. Будемо бавитись у хованки. Ти будеш мене ховати. Весело!
Хмаринка – Скажеш таке: «весело»! От тільки спробую тебе заховати, як одразу ж почнуть
усі ойкати: «Ой, небо захмарилось! Ой, біда!»… Ну чого я така нещаслива! Ніхто
мені не радіє і нікому я не потрібна!
Сонечко – Таке вигадала: «не потрібна!»
Хмаринка – А що, хіба не правда? От тільки почну плакати, так усі втікають від мене: і
малята, і звірята…І ніхто мене не пожаліє! Мені так сумно!.. І віршиків веселих я не вмію
складати. А у тебе так весело виходить: «Ляля –ля, ляля ля-ля-ля» (голосно заплакала)
Сонечко – Отакої! Геть зарюмсалась! Дай я тебе обійму!.. Ось і слізки просохли! А
зараз поглянь навколо. Усе радіє теплому
дощику: і трава у лузі, і листочки на деревах. А онде грибочки в лісі шапочки
надягнули та так і просяться до кошика, а як же весело горобчики по калюжках
стрибають! Та твої слізки-краплинки радість усьому живому дарують!
Хмаринка – Справді?! Тоді і я зможу скласти веселого віршика?
Сонечко –
Певно що зможеш! А давай разом складемо мого віршика.
Хмаринка – Давай! Я ж тобі завадила. Починай!
Сонечко - Я тепле літнє сонечко,
Радіють
всі мені!
Дарую
у віконечка
Всім
промені ясні… А тепер ти!
Хмаринка – Хмаринкою крилатою
У
небі я лечу,
Над
полем і над хатами
Краплинками
стечу.
Сонечко - Бач, як ладно у тебе вийшло!
Хмаринка - Нап'ються теплим дощиком
Сади, поля, ліси.
Сонечко - Від сонячного дотику
Все сяє від краси!
Хмаринка - Ой, тай весело ж як!
Сонечко - Бачиш, навіть слізки бувають радісними!
Хмаринка - Бачу! Я лечу-у-у! Доганяй мене,
Сонечко-о-о!
Сонечко - Дожену-у-у!!!
|