РЕКВІЄМ
Хвилина мовчання – Пекуча й терпка, як сльоза… Д. ЛУЦЕНКО
Ця тиша сколихує серце і душу до болю, Ця тиша бринить, ніби в лузі шовковім коса. Ця тиша стоїть у душі, як висока тополя, Ця тиша упала на серця вогонь, як роса.
Цю тишу на плечах ще й досі несуть ветерани, Цю тишу колишуть і зорі, й травневі сади. Ця тиша принишкла у небі й на персах коханих, Ця тиша, як дзвони, у пам'ять вросла назавжди.
Ця тиша важка, мов тримаєш на плечах півсвіту, Ця тиша крихка і прозора, й тонка, мов кришталь. Ця тиша жива, ми без неї не зможемо жити, Ця тиша стоїть перед нами, як вічна печаль…
22.06.2011
|