Життя, як сильний промінь Божий,
який примушує текти
в червону кров, в душевне ложе,
і до завдань своїх іти.
А у війні , яка клубиться,
в межі амбіцій і брехні,
буття, як золото іскриться,
за нього все і віддаси.
А у війні все зрозуміло:
життя - найвище для усіх,
і тіло, якщо вже вціліло,
то забуваєшся про гріх.
Але, коли війни немає,
скарби збираємо пусті,
та цінність все ж не за горами,-
то є життя у всій красі.
Життя нам всім Богом дароване,цьому немає заперечень! Людина з світлістю приходить в це життя,скільки цінностей вона надбає -це вже від неї залежить.Вірш сподобався, до роздумів спонукає.
Не пристаю на думку, що потрібна війна, аби всі почали цінувати життя. Знаю багатьох людей, які щасливі коханням, дітьми, захоплюються мистецтвом і в мирний час.
Людину часто у розкоші не розуміє , що щастя вона вже має.... Але людина не може жити з білим, їй чорне подавай.. Слабкі ми... Подивіться на Схід України... Дякую, пані Наталія за комент...Наснаги...
Шкода , що більшість людей не замислюється над тим що має , і старається злегковажити свій мирний день . Адже тепер як ніколи , дуже багато українців починають розуміти як людині мало потрібно - мирне небо , спокійний сон , і щоб сімя і родина була дома... Дякую за вірша , який про це ще раз нагадує !
Духе мудро! Ми часто требуємо, та дуже рідко дякуємо. Ми -дуже матеріальні істоти, люди. Нашому "Хочу" нема кінця. Справжні цінності не нова блуз, хата. машина чи повний гаманець. Цінності-це дари божі, такі як любов, злагода, здоров"я і мир. Надіюся,до когось ще дійде. Дякую за твір, п. Ірино!
Розуміння, що "цінність" - це "життя у всій красі", воно дається не на війнах чи при будь-яких інших катаклізмах. Воно одним просто дається, навіть коли він просто споглядає коливання гілки на кущі під вітром, а іншого до цієї думки не спонукає й найстрашніша війна, бо він свою "цінність" бачить лише в убивстві когось чи своєму вивищенні над кимось. Все залежить від людини, тільки й тільки від неї, від її душі, якщо така в неї є.
Та, ні , пане Михайле, у мирі більшість людей не думає, що життя , то є цінність..... Розмови не про життя линуть серед людей.... Та, погоджуюсь, що останнє слово за людиною... Дякую за комент....
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")