Ворог кинув виклик кожному із нас.
Закипає в скронях кожний день і час.
Серце вкрите смутком і горить душа,
Як щоденно армія битись вируша,
Як палають хвилями села і міста…
Ворога не стримує заповідь Христа.
Ходимо під Богом всі й віра в нас одна,
То навіщо ж виросла між людьми стіна?
Хто довів до крайності?... (думка потайна),
Мабуть, не людина це, мабуть, сатана.
Що не так із землями на його Русі?
Чи йому пороблено в чорній цій душі?
Що кидає виклики на чужі краї,
Палить і витоптує, і поля, й гаї.
Земленьку скалічує і вбива людей
Не, лише дорослих, а й малих дітей.
І стоять обпалені школи, і садки.
В згарищах садиби і димлять лани.
І нуртує ненависть за такі труди,
Хочеться кричати їм: - Будьте ж ви людьми!
Та кружляє вихором ця страшна війна
І кінця, і краю їй поки що нема.
Слава Богу, армія береже наш край.
Ворогу несолодко, виснажений вкрай
І спішить покинути зайняті місця…
Смерть вони принадили, їм і до лиця.
А орли козацькії не дають спочить,
Щоби орків вигнати, давлять кожну мить,
Як вовків непрошених гонять у капкан,
Загодя нарушивши їх «чудовий план».
- Опиратись марно вам, спуску не дамо
І землі своєї ми так не оддамо.
Вже пора б узнати з ким йдете у бій.
Ми із України! Виграти й не мрій!
А над всім гойдається прапор бойовий
В небо підіймається вітром, як живий.
Синьо- жовте зарево волі і добра
Кидає в світ промені з берегів Дніпра.
Кожний рядок, кожне слово виспівує любов до свого. Народ відріксь ворога й мови а саме плутанини його. Народ прокинувся і гордо стає на захист України. Він переможе лютість орди, бо йдучи з Богом він не згине. Про це Ви, Пані Катерино у цьому вірші до народу, якому тризуб і калину дав Господь Бог, як нагороду. Продовжуй з Богом Україно стояти за мир і свободу. Такими словами хочу приєднатися до Вашого мудрого вірша, Пані Катерино. Щиро дяку. Тільки з Богом! З повагою до Вас Василь Шляхтич з Польщі
Щира молитва - велика сила, якщо промовляти в єдності. Разом ми переможемо зло і неодмінно з Богом здобудемо свою перемогу, і заживемо в мирі, і злагоді. Дякую щиро за розуміння! З повагою.
В такий день без пафосу ніяк, але щодо ЗСУ то без всяких прикрас вони найкращі, і це не тільки моя думка, це визнає ледь не ввесь світ. Дай Боже, їм здоров*я і сили, щоб вигнати з нашої землі орків. Дякую за коментар і підвищення репутації за попередній вірш. З повагою.
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")