знання потойбічні,
метафізичні,
на самій поверхні
приховані –
одкрилися нині мені
у
кульбабовій
насіни-ні…
квітка
кульбабова золота
до Сонця схожа,
до Зірки… – отже,
не випадком
і неспростА…
закон аналогій
такий…
строгий…
стійкий:
люди – зірки
люди – квітки
люди си́віють, достигаючи,
люди – кульбабки…
дозрівши –
чекають потоку свого`
попутного…
руху повітря дочасного,
щоб вознестись
од рідного ложа
о́дра – можна сказати…
линути і витати,
пориватися ввись…
увись…
у вишніх світах
засіятись…
невагома, крізна і летка
парасолька –
лине…
лине…
піднімаючи в небеса
свою насінину:
…то Янгол-Хранитель
білий
несе
у наступне життя
душу людську
дозрілу
чи НЕ дозрілу…
у цьому – і таємниця:
вирішить все вага…
угору чи вниз
майбутня
дорога…
у вишні
чи нижні світи…
наскільки заважиш ти?..
скільки буде в тобі-насінині
радості невагомої,
і чистоти…
чи навпаки – нена́тля
і тягаря марноти…
краса і радість –
вишні Світи
отакі
прості таємни-ці:
де
впаде
насінина –
там і пустить
майбутні твої корінці…
03.01.2013
|