…назавжди`
покидають чужі:
як два холодні ножі –
взаємо-поломано-крилі,
крешемо іскри злі,
од гніву білі
у любовнім двобою –
такі
невпізнанно змалілі
ми – ще донедавна
небеснокрилі – з тобою…
…блискавичні випади,
контраргументи
безсоромно голі –
антогонізм, боротьба…
прозирає відверта злоба:
дві медузи-горгони
у перехресних
поглядах із-під лоба…
у вогняному колі –
філігранні Туше-уколи:
«На віки-віків! – Ніколи!!»
…а третім у цій війні
міжусобно-страшній,
жорстокій –
несприйнятний на дотик,
невловимий оком,
нерозрізнимий на смак-нюх –
веселиться нечистий дух:
дрібний
нікчемно-огидний,
безпросвітно-темний –
підлоскочує
нашу ненависть навзаємну...
нашіптує заздрісна блудь:
«…іще цим йому
межи очі блюзнути не забудь!..»
«…а ти – рази, поціляй в чоло!..
скільки від неї
образ пережито було!..
будь чоловіком достойним ти –
знай на рівних відповісти`…
чи слабак?..
згадай-но борщу
поза-позаминулорічного
недоладний смак!
і додай, що все вона завжди робить
криворуко
і безтолково отак…»
радіє і тішиться,
пританцьовує дух зла:
потирає азартно долоні –
у липкому його полоні
двоє –
взаємно-обдурено-безборонні…
кромсаємо
одне одного без ножа –
наші пристрасті
для нечистої раті –
ї-жа…
«…не здавайся –
не відступайся!
скажи, що знайдеш собі другого –
кращого,
не такого як цей – недолугого…»
нацьковує ненаситне зло:
«…і ти не змовчи, зізнайся,
що таких як вона,
у тебе – хоч греблю гати! – було…
і що ти
УЖЕ знайшов собі другу…»
(людоїдна репліка вбік):
«…і наново все піде
у обох просторік –
по раз назавжди накатаному,
нечистим духом обмеженому
колу-кругу…»
замість лою –
таргани в голові…
обоє
нерозумно-бездумно-наївні…
на смерть – наче два бойові,
заради розваги, стравлені півні,
звелися
і власноруч
точимо з себе кров
у демонячій катівні
примітивній:
трансформуємо!
світлу сердечну любов –
дар Божий! –
у гаввах* –
червону росу –
взаємні образи і страх:
їдло` вороже…
…інстинктивні
стихійні емоції –
провокації…
страждання-ненависть-страх –
гаввах!
15.03.2013
*Гаввах ("червона роса") – тонкоматеріальне випромінювання людського
страждання, що виділяється нашою істотою як за життя, так і в низхідному
посмерті. Гаввах поповнює збиток життєвих сил для багатьох категорій
демонічних істот і самого Гагтунгра – головного планетарного демона
(Д.Андрєєв «Роза мира»).
|