Володимир Рабенчук народився 2 липня 1944 року в селі Зозові Липовецького району на Вінниччині. МІНОРСЬКИЙ ДІФІРАМБ 1990-го Моя Україно, З дурманного сну Холодна, відлучена мати, Ще встиг сповістити Тобі я весну І босим у ряст її стати. Плодам твоїм, рідна, Я цвіт свій віддам. Ясній, Українина доле! Бажаю тобі, Мов подільським садам, - Убратись, Як в золото бджоли. По вбитих за тебе І мертві, й живі Слізьми всього світу голосять. Бажаю, стражденна, Тобі, як в траві, - Піднятися й після покосу!
|