Петро Бондарчук народився на Вінниччині. По закінченні семирічки працював лісорубом, обліковцем рільничої бригади в колгоспі, служив в армії, був секретарем контори колгоспу. З 1962 року живе в Донецьку. Працював редактором на Донецькому телебаченні, відповідальним секретарем багатотиражної газети, кореспондентом обласної газети «Радянська Донеччина», літ працівником мар’янської районної газети, старшим редактором видавництва «Донбас». Все почалося з пісні: в ранки ранні Співала мама радісно мені. Гойдаючи колиску при вікні, А за вікном – троянди полум’яні. Всміхались квіти, запашні, духмяні, І очі мами сяяли ясні. Вбирав я серцем всі її пісні, Усі слова, такі прості й кохані. Вони мені прекрасний світ одкрили, Вони мене в життя благословили, Щоб доля в мене щасно розцвілась. Я ще не знав, що маю Батьківщину, А вже любив красу її первинну, Що в материнській пісні почалась.
|