Тут був концтабір - стало гетто, І в'язні вийшли за паркан; В тім, табір є, немовби вето, Але в країні всій бедлам. І на руках не стерлись цифри, І одяг з знаками живий, Усі газети мовби шифри І світ в екранах все кривий. І знову чистки і погроми, Кашкет малиновий в крові. І серед тищі чую громи, Але Вкраїнаа у мені! І два Дніпра, і дві країни. Та фронту лінія одна! Навколо нас одні руїни, З яких піднятись - це біда. Холодний Яр - моя напруга, Моя гвинтівка, мій патрон! О, Україно, - добра, люба, Ти ще голубиш мене знов? Цей сон мій ти і мій спочинок, І моя радість і туга, Тебе збираю в свій ужинок І ще кричу в собі " жива"! Я пам'ять крові, голос крові, Моя гвинтівка, мій патрон! І знов творю тебе у слові, І день за днем втрачаю знов! Я - твій спочинок, ти ж - панянка! Принцеса поміж дивних снів. Немов ти рута гірко - п'янка, Сказать про котру бракне слів. Ми ще зустрінемося в мирі, І білі коні нас зведуть. Трімф мій довго буде в силі, І вороги усі падуть!.. Ми стратим їх, немов набоъ, І цей салют хай буде наш! Все краще пишеться на крові!.. А отже - бій чекає нас!..
|