Надія змін
Народе мій! Народе України Немов колосся золотавих нив Вируєш ти чотири поспіль днини. Піднявсь з колін.Надію змін збудив У сплячих душах, приспаних брехнею, Що рік по рік співав нам влади пан. За ті пісні гріб гроші п"ятірнею. Зажерле черево мотаючи в жупан З бандитських пліч.Ганьба!Ганьба!Ганьба! Жага свободи, що для них свавілля, Бо лине з вуст безвільного раба, Придушують.Висіти б їм на гіллі... Народе мій! душі моєї гнів Збиравсь роками-хлюпнув через вінця. Той"віл над яслями"зірвавсь і заревів, Честь зберегти людини,Українця.
|