Три шляхи Триптих «Ой три шляхи широкії до купи зійшлися. На чужину з України брати розійшлися. Покинули стару матір…» Т.Г. Шевченко
І Від Сяну до Дону, від Дону до Сяну з лікарні додому вертають краяни.
В сльозах, мов у перлах, запитують з тиха: – «Вже вмерла?.. Не вмерла?.. Є пульс? Іще диха?»
– «Та тільки чекати не довго вже, схоже: доб’ють депутати – «Вона допоможе».
Один каже: «Знаю як хвору зцілити, але заважає відсутність еліти – були б то французи, поляки чи німці, а то, любі друзі, – одні українці…» … По Дикому полю і там де Говерла – не пісря про Волю, а шепіт: - «Вже вмерла?»
2010р.
ІІ – «Про що задумався Тарасе, чолом на груди похиливсь? Про те як ми жили колись, чи може про майбутнє наше?
Бо согодення це є рух від мертвого – і до живого. Ми глиною ще є для бога, в яку вдихнути треба Дух.
Нам – два шляхи від долі в дар… Один – до дідової хати, де під іконою читати сім’я збиралася «Кобзар»,
а другий асфальтовий хлях – у телемузикальний захват, де росіян долає Захід, де мека золоте теля.
Що батьку бачиш у віках? Можливо, саме в цю хвилину – той, що спасе нам Україну, нам не відомий, третій шлях?»
2012р.
ІІІ
Поділили Україну «пахани» Святий Боже Україну борони.
Йдемо брате на засніжений майдан, щоб не правив Україною «пахан».
Щоб позбутись можновладних холуїв, Бандюганів, депутатів – «паханів».
Щоб настала все долаюча Весна – йдемо брате проганяти «пахана»!
Приготуйся яйцем битий «пахане». Є Суд Божий – і тебе не обмине.
Відчувається Ваша клопітка праця при написанні вірша. Ще б трішки технічно поправити і вийшов би шедевр. Ви маєте талант, пишіть, відточуйте майстерність, радуйте читачів.
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")