Соловей в саду щебече…
В літньому розмаї
Вишня гілками за плечі
Ніжно обіймає.
Цвіт на вишні духмяніє ,
Листя зеленіє.
Про кохання дівка мріє –
Серце шаленіє.
Зіркам з місяцем пірнати
Іноді у хмари.
Як дівчині розпізнати,
Хто є їй до пари?
Помилитися не хоче.
Й страх розчарування.
Ниє серденько дівоче.
Де воно кохання?
Отого, що впав у очі,
Душа не сприймає.
Чому завжди проти ночі
Сумнів серце крає?
Та, нажаль, щастить-таланить
Не всім, хто кохає.
От, бідаху й лихоманить,
Спокою немає…
|