Ну, де ж це лірика поділась
З моїх віршів ,
Чи не втопилась,
Як крига рушила в Дніпрі,
Були у мене й такі дні!
Бідою впилась, без напою,
Гриміло небо наді мною,
І я сп`яніла , серце стало,
Я все чекала! Бракувало-
Тепла і сонця для весни!
Де б я не йшла, на небі хмари,
Навколо віялись примари,
І не дощі, а сльози лились,
Над “Сотнею” в журбі хилились,
В далі ридало "каченя"!
Хоч, мамо,серцем ти страждаєш!
І з болем діток пригортаєш,
Бо в багатьох в душі не чисто,
Все бунтівничо, норовисто,
Все ж прийде день- твоя весна!
Ще зацвітуть травневі квіти,
Сповниш Тараса заповіти,
Ти витреш сльози, посміхнешся,
Від свіх примар тих, відсахнешся,
І заживеш в новій сім`ї!
|