Люба, мила Україно
В час, як Україна плакала від бід,
В час, коли замучив волі недорід,
Річ бо Посполита сіяла дурман,
Клявся волю неньці виростить Богдан:
Люба, мила Україно, матінко моя,
Осіни хрестом, благаю, ти моє ім'я,
Виведи на шлях-дорогу і доб'юся я,
Щоб твоїм міцніла духом всенькая земля.
В час, як Україна в наймитах жила,
Різана в руїні надвоє була,
Як москаль дер шкуру, вішав лях на гак,
В Умані молились Гонта й Залізняк:
Люба, мила Україно, матінко моя,
Осіни хрестом, благаю, ти моє ім'я,
Виведи на шлях-дорогу і доб'юся я,
Щоб твоїм раділа щастям всенькая земля.
В час, як Україна втратила ім'я,
Бо царі сказали - Малороссія,
Слово українське за усіх за нас
Матері промовив геній наш Тарас:
Люба, мила, Україно, матінко моя,
Осіни хрестом, благаю, ти моє ім'я,
Виведи на шлях-дорогу і доб'юся я,
Щоб твоїм дзвеніла словом всенькая земля.
Перейдемо війни, наживем добра,
Буде в Україні й золота пора,
Тільки і в щасливий, і в нещасний час,
Мовить не завадить кожному із нас:
Люба, мила Україно, матінко моя,
Осіни хрестом, благаю, ти моє ім'я,
Виведи на шлях-дорогу і доб'юся я,
Щоб твоїм пишалась сином всенькая земля.
Додав: miknech (21.06.2014)
| Автор: © Михайло Нечитайло
Розміщено на сторінці : Вірші про Україну
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 1405 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 5
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.
НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА