ОЙ ПЛАЧУТЬ ТОПОЛІ...
ОЙ ПЛАЧУТЬ ТОПОЛІ
…Було колись – запорожці
Вміли воювати.
Воювали, здобували
І славу, і волю… ( Т.Г. Шевченко «Іван Підкова»)
Ой ридають-плачуть високі тополі
Про козацьку вдачу, українську долю.
Горенька немало в українській хаті…
Вже незмога стало й тополям мовчати.
Досить воріженькам землю шматувати,
Україну-неньку щастя позбавляти.
Вітра осідлаймо, що полями лине,
Та й на Січ рушаймо, в братськую родину.
Визволим браточків з ханського полону,
Повернем синочків в материнське лоно.
Не дамо з калини цвіту обірвати,
Волю України степом розвівати.
Не дощі то ллються, то річки криваві:
Козаченьки б’ються за Вітчизни славу.
Ой ридають-плачуть високі тополі
Про козацьку вдачу, українську долю…
Ой прости ж нас, Боже, у гріхах повинних,
Бачити не можем горе Батьківщини.
2001 р.
Додав: Надежда (01.07.2014)
| Автор: © Наталія Погребняк
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 11
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.
НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА