Своє життя віддам без жалю, В борні горітиму до тла,- Щоб ти, Вкраїно, процвітала, А не жебрачкою була. Чужинців орди й власні касти В твоєму домі хазяї, Що тільки можна було вкрасти, Давно вже мають холуї. Ти, ніби мачуха, байдужа Завжди до болю і образ. Цькують, обманюють, паплюжать Дітей безкарно раз у раз. Не покладаючись сьогодні На тебе сліпо, як колись,- Вони, як сироти безродні, По всьому світу розбрелись. Сама блукаєш, як повія, На перехресті двох доріг, І ждеш, що явиться Месія На твій затоптаний поріг. На схилах славного Славути Звелися храми із руїн,- А ти за звичкою у путах Донині ходиш на поклін. Сестрі одвічній на догоду, В обійми ладна вкласти ти І помінять звабливу вроду На лицемірства хомути. Та скільки ж можна, рідна мати, З тобою плакати навзрид? Твій погляд вічно винуватий Уже й сусідам остогид. Таким свій образ мимоволі Створила ти сама собі. І негаразди всі, і болі Повисли в тебе на горбі. Та я люблю тебе й такою, Моя журлива сторона. Про тебе лише непокоюсь І переймаюся сповна… Подібне щось отій сваволі, Що у житті зазнала ти, Мабуть, нікому і ніколи В своїх архівах не знайти. Мов незабутих предків тіні, Тумани плинуть по Дніпру. Заприсягнувшись Україні, В борні за неї я помру.
Ще один вірш, пройнятий патріотичними почуттями до нашої країни. Шкода, що наші політики так не думають. А от з "Донині ходиш на поклін. Сестрі одвічній на догоду" не погоджуюсь, аде щоби на рівні розмовляти - треба щоб була стабільність економіки, і головне - стабільність у наших мізках і у тих, кого ми обирали. І тоді старша сестра першою потисне нам руку. === За вірш без вагань - 5!
Виправляю категорію твору - ну не може відноситись до "Твори за тематикою" - "Сім*я". Мабудь щось інше... Я лишив "Історичне", але додав "Українцям" та "Україні присвячується"
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")