Серед терену людськії шати , _З ніякої на те причини , Погубляться – не зшукати _ У чортів за плечима ! Злигаються катИ й кАти _ Переділяти твоє – моє І , гайда , світом блукати – Та й гублять чуже й своє !!!
Закляк мій сум на чужині , _Задуб тонесенькою цівкою : Як маєш сором – не жени ! _Бо злізе шкіряною плівкою , Прогляне правда крізь мреця _Апологетною статурою І перстом свого праотця _Згудить могутньою Бандурою !!! Розпинайте струну на дибі ! _Розпікайте горно ковалеві ! У чернечій своїй садибі _Я кую визнання КОБЗАРЕВІ !!! :
- «Чи ж ти вмерла, Вкрайно ? __Й батько, й мати ? ___Чи ж не вперлася ВійНА __До кожної хати!? ___Чи ж лани широкополі, __І Дніпро, і кручі ___Хай шматують посіпаки, __Московіти злючі !!! ___Чи ж немає, сучі діти, __Серця в ваших грудях ! ___Панству вражому зрадіти !!! – Нема правди в людях ! ___Нема в Бога кращої Долі , __А ніж доля козацька ! ___Нема в світі гірш за неволю – Неволю «хохляцкую» !!!
__Усі пруться панувать – До влади над бидлом ! __Царювать – не воювать , __Сховавшись за титлом ! __Чи ж неволя – ваша доля ? - Схаменися, синку ! __Хто ж торгує вітром з поля __На вражому рЫнку !!!
Хто ..ж…ятаганить рідне поле , злиденна знедоле ?»
І день гуде , і ніч гуде – Вхопивши голову за вуха , Дивуємось чому пряде _Могильний саван повитуха … Розрізавши дитину навпіл – Чимдуж хапаєте своє : Хай Соломон не має мапи – Його пророцтво Україні є !!!
За немовля кістьми поляжу _ Зринаючих зі стріх лелек У вирій смерті неосяжний , _Щоб звідти вихопить ТЕБЕ ! Т .Г.Шевченко.
Дуже цікаві роздуми і побудова вашого творіння , чому це люди обминають і так мало читають , не можуть може збагнути , чи не хочуть почути !
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")