О рідне земле, Україна, Многостраждальна сторона! Стояла, часом, на колінах І помирала у руїнах Ти на віку своїм сповна. Навпіл розділена, розп'ята, Катами мучена – була. Немов дітьми забута мати, Гіркими болями пройнята, Самотня, тиха і незла. Терпіла все і голосила, Блукала в пошуках доріг. Допомогти кого просила - Була спровадити безсила Ще довго потім за поріг. Глумляться нині брат над братом, Глузує з них обох сестра. У заяложених дебатах Шукають дружно винуватих, А світ зі сміху помира. Когось історія навчила, А їх ще довго буде вчить. До компромісів геть не схилі, Вже гулі на лобах набили, Щоб кусень ласий ухватить. О рідне земле, Україна, Многостраждальна сторона! Сини ідуть батькам на зміну Нові робити переміни, Забувши предків письмена!..
Дякую вам за добрі слова. А ви уважні. Довелось попрацювати в Каневі чималий період, у Вишгороді бував наїздами, про що свідчать дати публікацій і коментарів.
Патріотизм , любов до України - це складні для висвітлення теми...Знаю по собі як тяжко без надмірного пафосу передати все що відчуваєш...А вам мабуть це вдалося , дякую за вірш.
Саме пафосу не терплю. Це завжди так не щиро. Тема, дійсно, важка. Тому не всі за неї беруться, обходять стороною. Спасибі за теплі слова. Було приємно почути їх від вас.
Сини ідуть батькам на зміну Нові робити переміни, Забувши предків імена !..
Настільки точні слова. Вірш по свому змісту дуже захоплюючий. Все у ньому передано вірно. А останні рядки мене просто вразили. Вам перед дітьми соромно за державу, а мені всетаки перед світом...., хоча незнаю, скоро підросте мій син, почне розуміти певні речі. Боюсь , що буде соромно і перед ним. Вірш сильний +5
Соромно за безсилля простолюду перед владою, що, крім розмов, робимо якісь рухи в різні боки, а по суті стоїмо на місці. Мені вже зараз говорять менші за віком про мою власну вину. З кожним днем виправдовуватися все важче. Це біль, знаю, не лише мій. Дякую за небайдужість...
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")