Ти не думай, моя НЕЗАЛЕЖНА,
Що до тебе любов неналежна
Від людей… Що недбалі дістались
І знамена дарма розгортались
У зимові страшні холоднечі…
Не сутуль, моя РІДНАЯ, плечі!
Знаю, гірко… Мільйони народу.
Хто на захід іде, хто до сходу…
І добратись до кожного важко,
Підібравши слова, моя ПТАШКО.
А коли стали ще й маскуватись,
Тут нема сили і розібратись
Де чужі, де свої на цій паші…
… Ще не все горе випили з чаші,
Не узнали «по чому фунт сала»…
Та козацька жага не пропала
І не раз із вогню воскресала,
Доленосна, звитяжницька СЛАВА
Дужа, праведна і нелукава,
Бо ти кров’ю її записала
У скрижалі чубатого роду,
Що цінує святую свободу,
І за правду стояти готовий
Український наш рід пречудовий.
Ти не плач, моя рідна МАТУСЮ!
До твого я плеча притулюся
І всю правду скажу про героїв,
Що боронять тебе і без зброї,
Натикаючись щораз на зраду,
Заробляючи смерть, або ваду.
Та гартується плем’я козаче,
І не скаржиться Богу й не плаче,
Лиш стоїть за сплюндрованим полем,
Щоби люд не зустрівся із болем.
Не журися, моя САМОСТІЙНА!
Доля наша не є безнадійна,
Якщо маємо віру у Бога,
Нам підкориться всяка дорога.
І відкриються світу ворота,
І засяє життя позолота…
Посміхнися, моя НЕПОВТОРНА!
Гавкотня москалів – ілюзорна
І не ціниться поміж народів.
Підростає на втіху й на подив
Вже сьогодні нове покоління,
Що не дасть розкидати каміння,
Бо прийшов час його позбирати,
І всю правду про рід свій узнати.
Так, ми з Вами - однодумці! А інакше і бути не може. Я посоромилась вказати вам на одну неточність у вірші. Наголошений склад у Вас третій. Тому, ось в оцьому рядку треба підправити: "Я до твого плеча притулюся". У слові "твого" наголос повинен падати на другий склад, а у вірші він лягає на перший: "тво'го". Звичайно, я на недоліки автору вказую в закритій формі. Та бачу, що тут можна писати вікрито. Бажаю Вам успіхів та вдачі!
А чого соромитись? Хіба ми з вами всі тут маститі поети? Ми всі вчимося, а виправляти помилки не є гріхом, навіть, якщо ти вже й признаний, бо людині властиво помилятись, а ось як це робити - воля Ваша. Щиро дякую!
Все в житті нам дається недаром, Як любові нема без страждань... ЗакінчИти з донбаським пожаром Все залежить від наших бажань.
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")