Chwała Ukrainie!- niech śpiewa cała Polska, od Tatr -do Śląnska, od Szczecina - do Gdyni, od Warszawy - do Krakowa, i, niech będzie Ukraina od Przemyśla - do Lwowa, od Lwowa- do Kijowa, od Kijowa - do Charkowa, od Równego - do Odesy, od Odesy- do Krymu, i niech śpiewają po-ukraińsku od Krymu do Rzymu! bo walczą ukraińcy przecił carstwa Rosji, za swobodę słowiańskiego narodu. Chwała Ukrainie! i niech żyje Polska! niech się śpiewa na Mazowszu i w kraju Podolskim! sława! chwała! honor! cześć! jesteś z Słowian? dobra wieść!
Ivan Petryshyn
"i niech śpiewają po-ukraińsku" Ви дуже правильно написали, та неправильно зробили, виставивши вірш польською. Для цього є форум, там можна писати любими мовами, а тут, на головній, тільки українською.
Класний вірш!!! дарма, що польською. Усе зрозуміло!!!
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")