Коментувати також можна з та

Пт, 29.03.2024, 09:21
Меню сайту
Категорії каталогу
Проза [1015]
Прозові твори друкуються тільки тут
Відеовірші [133]
Аудіовірші [49]
Українцям [2667]
Вірш-пісня [542]
Вірші про Україну [1477]
Вірші про рідний край [805]
Вірші про мову [201]
Збірки поезії, поеми [112]
Абетка [22]
Акровірш [31]
Байка [106]
Загадки [15]
Верлібр [143]
Елегія [51]
Історичні вірші [288]
Вірш-усмішка [995]
Вірші про сім'ю [402]
Вірші про рідню [152]
Вірші про жінок [661]
Вірші про чоловіків [109]
Вірші про військових, армію [209]
Вірші про Перемогу, війну [408]
Вірші про кохання [3366]
Вірші про друзів [713]
Вірш-казка [132]
Казка (проза) [29]
Проза для та про дітей [19]
Вірші для дітей [332]
Вірші про дитинство [321]
Вірші про навчання [58]
Вірші про професію [82]
Вірші про eмiгрантів [147]
Вірші в перекладі [705]
Вірші про свята [203]
Вірші про спорт [18]
Вірші про природу [1214]
Вірш-тост, вірш-привітання [114]
Для мене поезія - це [191]
Поети [272]
Поетична майстерня [51]
Оповідання, про поетів, творчість [24]
Релігія [290]
Щастя - ... [597]
Жінка - ... [260]
Життя... [4418]
Філософам [1292]
Громадянину [861]
Метафізика [153]
Опитування для Вас:
Де Ви працюєте?
Всего ответов: 637

ШЛЯХ до ТВОРУ:  

         
Вірші/статті категорії та розділи української поезії, українська проза
    Твори за тематикою категорії та розділи української поезії, українська проза Вірші про Україну
 

ДОЖИЛИСЯ МИ, ТАРАСЕ

Дожилися ми, Тарасе,

Мабуть, вже до краю...

Гірше ворога – байдужість

Неньку розпинає…

 

Нищать юди землю рідну,

Мову та культуру,

А народ – мовчить, чекає

Та гадає думу…

 

Що ж то коїться у світі,

Рідний мій Кобзарю?

Як же Неньці подолати

Цю ворожу зграю?

 

Як дивитись в очі дітям,

Що розповідати..?

Що нездатні українці

Волю відстояти?

 

Про яку ж тоді-то славу

Мова та ведеться?

Якщо рідна Батьківщина

На частини рветься?

 

Незалежність  Україна

Кров’ю здобувала!

Щоб над нами, українці,

Нечисть панувала?

 

Прокидайтеся, рідненькі,

Так не можна жити!

І байдужістю людською

Матінку ганьбити!

 

Повставайте, люди добрі,

Здобувайте волю!

Та виборюйте найкращу

Для Країни долю!

 

                           © Олександр Кобиляков

Додав: kobylyakov (30.01.2018) | Автор: © Олександр Кобиляков
 
Розміщено на сторінці: Кобиляков Олександр, Вірші про Україну

Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:

Переглянули твір - 1293 чол.
 
  
  у Вас # закладок

Автору за твір:

 



Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 10
avatar
0
1 Asedo1949 • 16:32, 30.01.2018 [Лінк на твір]
Пане Олександре, Ви, як той "вічний революціонер" у кожному вірші закликаєте до бою. Хочу сказати, що Ви спізнилися зі своїми закликами літ так на сто, бо тепер не булава і, не шабля вирішує справи, а інформація і дипломатія. Єднання волі, генерація позитивної думки - от що зараз потрібно.
avatar
0
2 iv-ann • 20:54, 30.01.2018 [Лінк на твір]
Дипломатія зайшла - в тупик , революція послизнулась на крові ... і знову замкнуте коло ...
avatar
0
3 Лілія • 08:40, 31.01.2018 [Лінк на твір]
Дозволю собі тут не погодитися із п. Катериною, адже як показала практика, останім часом дипломатія взагалі нічого не вирішує, господарем є той, хто брязчить гучніше зброєю, а таким собі паном над панам є той, у кого чарівна ядерна кнопка. І навіть бездоганно подана  інформація сприймається кожним по-різному.
avatar
0
4 Asedo1949 • 16:58, 31.01.2018 [Лінк на твір]
Скажем, я погоджуся з Вашою думкою, адже кожен має свою думку, але тоді скажіть, чому Путін досі не в Києві, у нього ж є чарівна ядерна кнопка?
avatar
0
5 Лілія • 20:19, 31.01.2018 [Лінк на твір]
Можливо, мої думки Вам покажуться примітивними, та я дозволю собі висловити своє бачення з економічної точки зору. Путіну необхідні території, з яких можна щось взяти. Донбас один із них - це шахти, промисловість. Скажем, Київ цим похизуватися не може.  Цю загарбницьку жагу до чужого  можна помітити у конфлікті в Сирії, яка багата нафтою, марганцевою рудою та має вважливе стратегічне розташування, бо знаходиться на перетинні вважливих торгівельних шляхів між країнами Близького Сходу і, де російські війська просуваються по всій її території. Проте, дивлячись на теперішню нашу владу і їх дивні дії, складається важення, що впринципі їм вигідний цей конфлікт. А саме, по усіх нормативних документах, війна досі носить таку поверхневу назву, як АТО. Водночас, запроваджується військовий збір, судячи по нашим же нормативам, на неіснуючу війну, тобто, збір утриманий із працездатних і не тільки осіб не може витрачається на те, чого згідно документів у нас немає. Навіть у кошторисних призначенях не введена така стаття витрат впринципі. Виникає запитання, на що утримується податок із людей? Наступним пунктом є ,не побоюь цього слова, незаконна  діяльність самого президента, у якого згідно даних його же декларації про майновий стан і доходи спокійненько у ворожій здавалося б країні працює, зауважу, не одна фабрика Рошен. Це вже не говорячи про те, що його підприємницька діяльність взагалі суперечить Конституції України Не знаю на щастя, чи на жаль мені у своїй роботі доводиться зустрічатися із посіпаками БПП та наслідками їх "грандіозних робіт", навіть не знаю хто гірший Путін чи вони.
avatar
0
6 Stodolia • 21:55, 31.01.2018 [Лінк на твір]
А я думаю що Путіну потрібен ... Путін ... елементарна себелюбність , елементарний нарцисизм , .. навіщо багато слів - треба багато творити , щоб плодоносило життя , проти того що кажуть такі собі спутані люди ... політка так плутається між ... незрозумілими але добре баченими дорогами , мої старші товариші в АТО вже доказали і показали , дехто своїм життям , що треба робити проти Путіна , бо тут у тилу також багато ворогів ... і свої Путіни ...
avatar
0
7 Asedo1949 • 22:25, 31.01.2018 [Лінк на твір]
Ні, ні - це не примітивізм - це точка зору, яку я поважаю. Кажучи про Київ, я мала на увазі всю Україну, з її столицею, про яку ще й досі мріє Путін, а тут багатства набагато більше ніж на Донбасі. Я в захваті, що Ви така молода, а конкретно вникаєте в такі здавалось би не жіночі справи. Якщо наша молодь така інформована і допитлива, це не може не радувати. Щодо незаконності. Не забувайте звідки ноги ростуть і хто наш сусід. Не так-то легко вирвати бур'ян на городі, схожість якого 7-10 років, а тут ще й людський фактор. У нашого президента така ж вада, як і у всіх олігархів, він любить гроші, скажіть, а хто їх нині не любить. Ми самі собі побудували такий світ в якому гроші відіграють головну роль, тому від бомжа до президента та боротьба в дії. Закони наші - недосконалі, а ще більше їх не виконується, депутати працюють за старими схемами, суди не на місці, корупція цвіте, але вся ця мішура відійде коли до влади прийдуть такі, як Ви; молоді, освідченні, з відчуттям достойності, справедливі і до того ж культурні люди, правда Раду прийдеться перетрусити ще зо три рази, але це дасть свої результати. І все ж пару слів на захист президента. Перше - це армія, яку підняли з нуля, друге - підтримка Заходу і Америки, що і стримує нашого сусіда. А, як не просто було звернути на себе увагу, адже у світі була тільки Раша, а Україна
де вона, хто вона?... Переконати партнерів, показати всі сторони медалі, розвінчати сусідську брехню, при цьому зауважу, як прекрасно наш президент спілкується англійською мовою, а сусід з перекладачами, хоч кажуть, що колись він добре знав німецьку, та геть забув чи що, ніхто не знає. То ж який непоганий наш президент, а крок до зміни майбутнього країни він зробив.
avatar
0
8 Лілія • 11:48, 01.02.2018 [Лінк на твір]
Говорити про законність у країні впринципі не можливо, коли сама влада і її діяльність є злочинною. Просто для тих хто цікавиться і розуміється на державних закупівлях рекомендую зайти на сайт Prozzoro, де можна прослідкувати масштаби відмивань державних коштів із бюджету (для прикладу, в пошуку ввести хоча б Апарат Верховної Ради). І вина у цьому виключно президента, адже голів адміністрацій призначає на місцях виключно він, в результаті маємо ланцюг із кумів, сватів та інших близьких і далеких родичів, що прибирають до рук всі держкошти.Та й сама Верховна Рада так звана велика сімя. А щодо так сказати позиції України у світі, то вона, як на мене, дуже ганебна. Ми завдяки нашому ж президенту виступаємо в ролі такого собі жебрака. Просимо зброю і допомогу у сусідів, в той момент, коли президент зі свого же заводу продає БТР і воєнну продукцію за межі кордону. А ця допомога Америки і Європи не є безплатною, і як наслідок, вирубка Карпат на вивіз до тієї ж Європи, та й проценти від наданої допомоги, які нам, підкреслю нам і нашим десятим поколінням, доведеться повертати. Від так званих їх напрацювань і реформ стає смішно. Особливо, від постійних вигуків про збільшення мінімалки, яким навіть і не пахне, просто некваліфікованих працівників і кваліфікованих працівників з величезною фінансовою відповідальністю зрівняли до мінімалки, при тому, що головної болі побільшало. Саме найголовніше, щоб український народ зрозумів, що бізнесмен при владі ніколи не буде думати про народ.
avatar
0
9 Asedo1949 • 14:53, 01.02.2018 [Лінк на твір]
Не подумайте, що я проти Вами сказаного, я з Вами повністю погоджуюсь, бо й без "прозоро" видно ту несправедливість, яку творить влада, але в житті, ( із свого досвіду), деколи треба закрити очі на щось мале, щоб просувалося щось велике і цінне. Ви знаєте, євреї вважають себе Божим народом і крутять світом, як їм заманеться. Свого часу я довго працювала під керівництвом єврея, то він, правда, не давав нам багато заробити, але й не дозволяв нас ображати і ми жили, як у Бога за пазухою. От і розбери що краще?...але повернуся до своїх баранів... Скоро будуть вибори і якщо в депутатах можна хоч щось розібрати хто за, хто проти, та й у такій каглі щось правильно вибереш, а десь і спасуєш, хтось пройде, а за кимсь і шкодуватимеш, то як бути з президентом, щось нема черги на цей пост, особливо українців, тут наша ментальність напевно дає себе знати. Сподіваюсь, що Бог нас не залишить і ми таки зробимо свій вибір. Дякую за дискусію.
avatar
0
10 iv-ann • 21:13, 01.02.2018 [Лінк на твір]
Цікаві і дебати і дискусії
які часто приводять до дифузії
ми ж не інфузорії і не туфельки
давайте разом проти зла
давайте рухатись
не проти слів які ідуть з плодами
давайте проти зла разом
а то кожен йде само ...
самотнім рух нікуди не приведе
й не треба видумувати велосипеди ...
ТОБТО - треба вирішувати справи добрими плодами , від сердець які прагнуть в праці жити і добро творити .


Додати коментар:

Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ComForm">
avatar


ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин

(50 коментарів Ви можете переглянути на сторінці "НАШ ТОП ++")
ivanpetryshyn: А, що ви від них очікували?
Вони ж мусять якось Ванькам і Ксюшам пояснити,
чому вони почали війну з Україною
і чому це- "правильно".

virchi: Зараз російська пропаганда звалює теракт на Україну. І не дивно - в усіх бідах на болотах "винні" українці та американці

virchi: Дякую за розміщення додаткових лінків - і на текст, і на відео в Ютубі, щоб розуміти мелодію!


     


Форма входуу
Логін:
Пароль:
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК    
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com


НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА
Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz