Її свіжу і ніжну красу Я назавжди у серці залишу, Крізь життя я її пронесу, Бо не знайду таку я ще іншу. Полум’яні барвисті світанки Я душею поглину навіки, І росою окроплені ранки, І гаї, і озера, і ріки. Таємничу розмову лісів Я у шелесті листя відчую Й колискової тихої спів Вітру в полі пшеничнім почую. Озирнувшись, побачу довкола Дні, прибрані калиновим цвітом, І вдихну вечори з матіоли, І зігріюсь ночей оксамитом. Мов цілющий нектар, увіп’ю Кришталеві джерела прозорі, І вінок з її квітів зів’ю, І вплету в нього яснії зорі. Із дощів її візьму краплини У пелюстки піонії чисті Й нанизаю, неначе перлини, В діамантово-срібнім намисті. Я на шлях у життя простелю Зі степів її трави шовкові, І блакитним струмком розіллю Соковиті стежки барвінкові. І куди лиш по ним побіжу, І чужини які мене зваблять, Наче дар, у душі збережу Про красу її вічную пам’ять. На країни ж бо щедра земля, Та вона на землі лиш єдина, Синьоока красуня моя З мелодійним ім’ям – Україна.
|