Я-українець і пишаюсь цим! За Батьківщину хто б це не гордився? Бо ж тут, під небом ясно-голубим, На білий світ колись я появився. Плодюча й щедра вічно ця земля: Лиснять, мов масло, тучні чорноземи... Дає вона натхнення і життя, Щоби творить сонати та поеми. Вона ростила хлопців і дівчат, Тепло й снагу давала своєчасно: Злетіло ж стільки з неї соколят, Щоб світ доповнить добрим та прекрасним. Її топтали чоботом не раз, Не раз стріляли в серце їй і в тім'я. Та піднімалась з ран вона й щораз, В борні своє відстоючи ім'я. Рішучу твердість й міць на все життя Вона завжди вкорінювала сину- Обов'язку святого почуття За тебе є в випробувань годину. Болить моя поранена душа За честь твою, за славу й негаразди: Ведуть Вкраїну знову до ярма Її нові господарі та газди. Вітчизна, мати, друзі і сім'я- Не відаю святішого я здору! Та вірю- зрине врода молода З руїн та згарищ мужнього народу. Хай в згоді всі духовній заживуть, Хай зацвітут оновлені катрани, Хай перемоги в дар тобі несуть, Як плід натхнень, майбутні Магелани! В твою я долю вірю, як в свою. Люблю тебе, як матір та кохану... Мов перед совістю, Вкраїною стою, Найвищу й гідну віддаю їй шану.
|