Ні! Це була не ваша перемога, Кати народу, долі глум. Кістками була втоптана дорога, А ви стріляли в спину – Божий сум І суд. Над тим усим, що ви тут натворили Ще за часів Великої Біди Коли ви люд цей голодом морили, - Ще й зараз замітаєте сліди… І знову брешете безбожно Хоч саме цей гнобили ви народ Цей край козацький і заможний Цей дух вознесених свобод. Край, де гуляв Іван Сірко і Нестор Що пам’ятав уходи і ясир Що нас, безбатченків ростив і пестив За щей тарілку знову віддаси? Бо вже тепер Ви, пані многолика Паплюжите знов пам'ять тих, хто тут На цих кістках родився і до лиха Надів увінчаний цей кумачем хомут Прикрили кумачем й криваві плями А чобіт затоптав голодний крик І з часом, замордований катами До рабства нового ти, мій народе, звик? Де край цьому безглуздю і цинізму, - Хай відповість пихатий комунар, - Заради перемоги комунізму Покласти стільки люду на вівтар ?! А ви, брати мої, як ви посміли Над долею своєю сміючись Віддати українську душу й тіло Отому кату, що прийшов колись? Що волю розстріляв і вигнав з хати Гнав до Сибіру в тюрми й табори За колосок, за віру убивати Російським матом криючи згори І зараз він цим матом креше Отой москаль із-за кремлівських штор… А тьотя в телевізорі все бреше Що то був зовсім не голодомор… Йому і досі все не йметься До крові ж чистої бо звик І все ще не напивсь… і не нап’ється Маскуючи звірячий рик… Й жиди не визнають Голодомору Хоч ми давно признали їхній Голокост Хоч вп’ятеро нас полягло від тої свори Чи може вдесять? Порахує хтось?.. Стоїть дівча у бронзі серед поля І дивиться на весь цей Божий світ І поглядом шукає кращу долю Яке Кобзар уклав у Заповіт В сорочках вишитих стоять мій син і доня Бо пам'ять є і душі гріє нам згори І ти прийди сюди, до цього поля Схили чоло і свічку запали. Війна нам всім, прийдешнім, засторога І пам’яті вінки кладемо знов до ніг… Та це була не ваша перемога, - Це весь народ тоді їх переміг.
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:
Переглянули твір - 2432 чол.
у Вас # закладок
Автору за твір:
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")