Вона зігнувшись на колінах Підняла очі до небес, Рікою лились її сльози І похоронку грав оркестр. На жовто-синім її тілі Застигли рани кров’яні І було чути гуркіт серця Биття його в агонії. Свої найкращії сини Вона у пекло в бій послала Та багатьох свої орлів – Опісля недорахувала. Земля поглинула героїв , Що Батьківщину захищали І за свободу без обмежень Озера крові проливали. Вона програла бій кривавий, Але не втратила життя, Обмивши образ свій розп’ятий Проб’є дорогу в майбуття. Та виростають соколята Та вилітають із гнізда, У бій кривавий йдуть завзято На кон поставивши життя. Та слава їхня не загине, А буде жити у піснях Допоки цвістиме калина І чутно щебет у гаях.
|