Ми – українці! Ми одної крові! Ця кров свята, як і свята земля, Страждальна солов’їна мова, Чи наша думка, а чи пісня чарівна!
Нам знову відмовляють в існуванні, Як і століттями, як сотні літ тому… Нав’язують чужі думки й закони Чужу молитву й мову нам чужу!
Невже ми дійсно те нікчемне бидло, Спроможне тільки колупатися в землі Чи жерти сало з горілякою до здуру?... Допоки керуватимуть чужі?
Невже Держава наша не потрібна, А мова дійсно вигадана в снах?.. Герої наші –зрадники…, бандити?... Невже терпітимемо так от мовчки крах???
Невже ми зрадники (цікаво лиш, для кого?). І, що гріха таїти, й по сей день На жаль, і Світ сприймає Україну Крізь призму поглядів таких людей…
Ганебних, давно згнилих й засмерділи Стереотипів, що ганьблять наш край Що звуть себе гарантами держави, А лиш неслави прибавляють нам!
Чому ж і далі Україна, й сьогодні знову, Невідомо що… Terra Incognita… Така собі, якась така земелька, І достеменно не відомо хто там хто?
І це – про нашу мислять Україну? Яку ще двісті, а чи більше літ тому… Мандрівники Елладою так ніжно називали І нарекли її в Елладу Степову?...
Вас заклинаю й закликаю слізно Тож схаменімось хоч тепер усі! Ми ж українці! Рід у нас славетний Не допустімо знову потоптатись по Землі!
Відкриймо світові «незнану Україну», Як джерело славетних древніх сил, Щоб нас любили, дійсно, як Державу, А не як новий інтерес чужий!
Ми здатні дійсно й тих серця зігріти, Котрі в зацупленні байдужому живі Розвіяти сморід підступних міфів Стереотипів, а чи викривлень лихих.
Ми здатні показати Україну Такою, як насправді вона є Яку ми любимо і носимо у серці І на чужині в молитвах вона живе.
В нас шлях один від нині і на завжди – І не зв’язаний він на московський «путь» Не може бути «малоросійсько-хохляцьким» – Такі союзники нас до добра не доведуть!
В нас Україна – це своя Держава Окрема ніби космос чи блакить, Не можемо ми бути схожими на інших Бо в України є своя духовна мить!
І не бажаємо ми бути як сусіди Як будь-хто з будь-яких земель, Бо це те саме, щоб твій син чи донька Лишень сусідський святкували б день!
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")